Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Gent Gran Notícies Convocatòria de subvencions per obres d'arranjament d'habitatges per a persones grans.

Convocatòria de subvencions per obres d'arranjament d'habitatges per a persones grans.

Convocatòria de subvencions per obres d'arranjament d'habitatges per a persones grans.

La convocatòria està oberta fins al 21 de novembre i la sol·licitud es fa a través de l’Oficina Local de l’Habitatge situada al C. Descalços 15, Plaça de St. Antoni (977 244 056).
24/07/2015

S'hi pot acollir qualsevol persona major de 65 anys que els seus ingressos no superin els 15.000 € any.

Actuacions subvencionables

Són subvencionables les obres d’arranjament interior que tenen com a finalitat l’adequació de les peces i dels elements que conformen l’habitatge a fi de mantenir les condicions d’habitabilitat; l’adequació de les instal·lacions a la normativa vigent i l’adaptació interior per a la millora de l’accessibilitat, segons les especificacions tècniques descrites a continuació:

a) Manteniment de les condicions d’habitabilitat: actuacions destinades a la substitució de les obertures exteriors deteriorades per millorar l’eficiència energètica; actuacions per a la millora de l’aïllament tèrmic dels paraments massissos que conformen l’habitatge; actuacions destinades a aconseguir l’estanquitat de l’habitatge; actuacions d’adequació dels paviments per millorar-ne la seva capacitat lliscant i la substitució d’aparells sanitaris en mal estat.

b) Adequació a la normativa vigent de les instal·lacions d’aigua, gas, calefacció, electricitat i sanejament: Instal·lació de mesures de seguretat per detectar o avisar de la manca d’estanquitat o de fugues en les instal·lacions, sistemes automàtics destinats a facilitar l’obertura de persianes o similars.

c) Adaptació interior per a la millora de l’accessibilitat:

c.1) Cambra higiènica. Conjunt d’intervencions amb la finalitat de millorar l’accessibilitat per facilitar les activitats relacionades amb la higiene personal: intervencions com la substitució de la banyera per un plat de dutxa o les adaptacions de banyera/dutxa; els canvis d’aixetes; la substitució o l’adaptació del WC o lavabo; l’eliminació del bidet o d’altres elements per facilitar la mobilitat; el tractament antilliscant de paviments i la col·locació d’ajudes tècniques.

c.2) Cuina. Conjunt d’intervencions amb la finalitat de millorar les condicions de seguretat per facilitar les activitats de la vida diària a la cuina: substitució de les plaques de gas canalitzat /butà per plaques elèctriques; adaptació del taulell de cuina; el tractament antilliscant de paviments, o bé la instal·lació d’ajudes tècniques.

c.3) Altres peces. Conjunt d’intervencions amb la finalitat de realitzar adaptacions o proporcionar suports a l’entorn general del domicili, per tal de facilitar la mobilitat general de la persona dins el seu habitatge. Aquestes són: les intervencions que es realitzen en zones comunes o de pas, com passadissos o rebedors, i que consisteixen en actuacions com l’ampliació d’una porta; el canvi de gir d’una porta; l’eliminació d’algun graó que dificulta l’accessibilitat o la instal·lació d’ajudes tècniques com barres o agafadors, entre d’altres.

Més informació a l'apartat d'ajuts i subvencions del web d'SMHAUSA

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat

carregant