Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Institut Municipal de Serveis Socials Notícies Notícies 2019 Hi ha 145 voluntaris per al recompte de persones sense sostre

Hi ha 145 voluntaris per al recompte de persones sense sostre

Hi ha 145 voluntaris per al recompte de persones sense sostre

L'acció es farà la nit del 14 de maig
07/05/2019

La nit del 14 al 15 de maig es farà a Tarragona el recompte de les persones sense sostre, és a dir, persones que pernocten al carrer o utilitzen alguns dels recursos de la ciutat adreçats a aquest col·lectiu. L’objectiu del recompte és saber quin és l’estat i la quantitat de persones que viuen sense sostre, per desenvolupar accions que donin resposta a aquestes situacions.

Per fer aquesta acció s’hi han apuntat 145 persones voluntàries, que, dividides en petits grups, recorreran el centre de la ciutat, els barris i també les zones disseminades.

Als voluntaris i voluntàries que hi participin se’ls donarà una formació prèvia amb professionals experts, en una sessió que es desenvoluparà dimecres 8 de maig al Campus Catalunya de la URV.

El recompte sorgeix de la necessitat d’entitats i de l’Administració d’analitzar i treballar el fenomen del sensellarisme. Tarragona se suma així a altres recomptes que s’han desenvolupat en altres ciutats a partir del projecte europeu The European end street Homelessness.

En el recompte hi col·laboren administracions, entitats del tercer sector, entitats privades i la mateixa ciutadania per proposar accions i projectes transversals que donin resposta al sensellarisme. Aquesta acció s’impulsa des de la Xarxa d’Atenció a Persones sense Llar de la Ciutat de Tarragona, fruit del primer recompte l’any 2017, en el qual es van comptabilitzar 49 persones dormint al carrer.

La iniciativa de fer la segona edició del recompte de persones sense sostre és de l’Ajuntament Tarragona, des de la Xarxa d’Atenció Integral de Persones sense Llar. És impulsada per l’Institut Municipal de Serveis Social i el Pla local d’inclusió i cohesió social de Tarragona, i està composta per agents de l’Associació Joventut i Vida, l'Associació Pax Mundo, Càritas Interparroquial de Tarragona, la Creu Roja, ECAS, la Fundació Arrels, la Fundació Bonanit, l'ONG Adra, la Fundació pel Suport Social i Solidari, INTRESS, la Fundació Formació i Treball, la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, l'Àrea de Serveis Socials d'Execució Penal a l'Àmbit Territorial de Barcelona, la Càtedra d’Inclusió Social de la URV i l'Oficina de Voluntariat de la URV.

Per més informació, cliqueu aquí.

Segells de reconeixement d'administració oberta