Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Institut Municipal de Serveis Socials Notícies Notícies 2021 L'Ajuntament de Tarragona aprova el protocol d'ús i instal·lació dels comptadors solidaris

L'Ajuntament de Tarragona aprova el protocol d'ús i instal·lació dels comptadors solidaris

L'Ajuntament de Tarragona aprova el protocol d'ús i instal·lació dels comptadors solidaris

Aguilar-Cunill: "Amb aquesta mesura donem un pas més en la lluita contra la pobresa energètica i l'accés als subministraments bàsics per als més vulnerables"
L'Ajuntament de Tarragona aprova el protocol d'ús i instal·lació dels comptadors solidaris Imatge d'arxiu de l'atenció d'una família a l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona. Foto: Isaias Mena.
18/03/2021

L’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSST) de l'Ajuntament de Tarragona ha aprovat el protocol d’ús i instal·lació dels comptadors socials. Una iniciativa que va engegar ara fa un any amb motiu de la pandèmia COVID-19, per tal de donar suport a les famílies que ho requerissin i que ara es reprèn amb una normativa que, segons la Consellera de Ciutadania, Carla Aguilar-Cunill, "ens permet donar un pas més en la lluita contra la pobresa energètica i l'accés als subministraments bàsics per a la nostra ciutadania més vulnerable". Aquest nou protocol contempla l'actuació d'EMATSA com a empresa gestora del servei municipal d'aigua. 

Així doncs, després de l’èxit de la iniciativa que va permetre la instal·lació de 23 comptadors solidaris durant l’estat d’alarma, el confinament i el tancament de les fonts públiques; es va acordar la necessitat de crear un protocol d’actuació. “Amb aquest nou pas endavant garantim el suport a les llars que pateixen exclusió social”, assegura la consellera, que, en resum, estableix la instal·lació dels comptadors i l’alta al servei d’aigua; d’un consum d’aigua de fins a un límit de 100 litres per persona i dia, així com la taxa de clavegueram i els tributs i d’altres conceptes que pugui portar associades les despeses anteriors.   

Els beneficiaris seran les famílies que compleixin una sèrie de requisits establerts segons el protocol com a posseïdor d’un habitatge, que les persones que hi visquin hi estiguin empadronades, que els ocupants es trobin en una situació de vulnerabilitat i que tinguin menors o persones amb incapacitats o de gran dependència al seu càrrec. La valoració tècnica es farà a través d’un equip de l’Institut de Serveis Socials.   

Segells de reconeixement d'administració oberta