Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Institut Municipal de Serveis Socials Notícies Notícies 2021 L'Institut Municipal de Serveis Socials adquireix material didàctic i joguines pels infants i adolescents del servei d’intervenció socioeducativa

L'Institut Municipal de Serveis Socials adquireix material didàctic i joguines pels infants i adolescents del servei d’intervenció socioeducativa

L'Institut Municipal de Serveis Socials adquireix material didàctic i joguines pels infants i adolescents del servei d’intervenció socioeducativa

També s’ha obsequiat a les famílies amb mascaretes reutilitzables
18/01/2021

El Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS) ha adquirit materials com ara ordinadors portàtils, taules, cadires o armaris així com material divers de caire didàctic i pedagògic com llibretes, colors, joguines, llibres i contes per treballar diferents aspectes com ara les emocions, la salut, la higiene i les habilitats parentals de les famílies ateses a la ciutat de Tarragona per aquest servei. 

El SIS també ha repartit entre les famílies usuàries del servei mascaretes reutilitzables per les diferents edats amb l’objectiu de donar accessibilitat a tothom a aquests materials que ara són necessaris i obligatoris i així ajudar en aquesta despesa a les famílies.  

Els materials s’han distribuït entre els diferents llocs on es presta el SIS com ara l’espai propi de l’IMSST al carrer Caputxins, els diferents centres cívics de la ciutat així com escoles. 

El SIS dóna suport, estimula i potencia l’estructuració i el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics i l’esbarjo, i compensa les mancances dels infants i adolescents atesos mitjançant el treball individualitzats i el grupal. 

A Tarragona, el Servei d’Intervenció Socioeducativa ha atès al llarg del primer trimestre escolar, dins la franja crompresa de 0 a 3 anys, més de 80 famílies, 182 infants d’entre 4 i 15 anys, i 33 adolescents en les diferents zones de la ciutat, a la zona Centre, zona Nord (Sant Pere i Sant Pau i Sant Salvador) i zona Ponent (bonavista, Campcalr i Torreforta).  

Aquestes intervencions s’adrecen bàsicament a atenció d’infants i adolescents en situació de risc i vulnerabilitat realitzant de dilluns a dijous fora de l’horari escola, tot observant les mesures de seguretat i d’higiene recomanades per les autoritats arran de la covid-19. Així mateix, el SIS de 0 a 3 anys, el d’intervenció amb famílies i el d’adolescents, realitzen la seva intervenció de dilluns a divendres en una franja horària més àmplia.

El pressupost destinat a l’adquisició d’aquests materials és de 6.767 €.  

Les finalitats del Servei d’Intervenció Socioeducativa 

El SIS compta amb quatre línies d’intervenció. De 0 a 3 anys, de 4 a 15 anys, de 16 a 18 i, per últim, inclou també una línia de suport i acompanyament a les famílies amb infants i adolescents en situació de risc per aconseguir que aquests tinguin cobertes les seves necessitats bàsiques en el seu nucli familiar i evitar l’agreujament de la situació que ha motivat la intervenció treballant entre d’altres les habilitats parentals. 

Amb els adolescents, es volen potenciar les relacions parentals, la convivència, l’autonomia, el retorn al sistema educatiu o la formació específica.  

El Servei d’Intervenció Socioeducativa està vinculat directament als serveis socials d’atenció primària que són qui realitzen les derivacions. Les actuacions socioeducatives dutes a terme pel SIS involucren tant als infants com a les seves famílies i es fonamenten en l’aprenentatge de noves competències i  en el reforçament dels vincles familiars. 

Amb motiu de les mesures establertes per la crisi sanitària actual, les intervencions des del SIS es venen realitzant tant de manera presencial com en línia, mitjançant trucades, videotrucades o whastapp. 

Segells de reconeixement d'administració oberta