Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Institut Municipal de Serveis Socials Notícies Notícies 2022 Gent Gran Activa inaugura la mostra de dibuixos de l'alumnat dels tallers d'expressió plàstica

Gent Gran Activa inaugura la mostra de dibuixos de l'alumnat dels tallers d'expressió plàstica

Gent Gran Activa inaugura la mostra de dibuixos de l'alumnat dels tallers d'expressió plàstica

La mostra, que recull els treballs del curs 2021-2022, es pot visitar l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona fins al 17 de juny
10/06/2022

Aquest divendres s’ha inaugurat l’exposició de dibuixos realitzats per les persones que han assistit als tallers d’expressió plàstica en el marc de la programació de les activitats de Gent Gran Activa. La mostra es pot visitar a l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET) fins al 17 de juny.

La consellera de Gent Gran de l’Ajuntament de Tarragona, María José López, ha estat l’encarregada d’inaugurar l’exposició a l’IMET, des d’on ha destacat la “labor importantíssima de socialització i inclusió que han realitzat les llars per ajudar la gent gran a tornar a la normalitat després de moments molt difícils”. “El que veiem aquí avui és el resultat de molta dedicació i entusiasme, tant de professorat com d’alumnat, i això ens fa sentir especialment orgullosos”, ha conclòs López, acompanyada d’alumnes, professorat, tècnics de la unitat de Gent Gran de l’Ajuntament i representants de les llars municipals de gent gran.

Aquests treballs són una petita mostra de la feina realitzada durant aquest curs que ara finalitza. La programació d’activitats del curs 2021/ 2022 es va plantejar en un format molt flexible per tal d’anar adaptant-la a la situació sanitària en cada moment. La pandèmia va obligar a replantejar tota la programació d’activitats adreçades a promoure l’envelliment actiu en funció de la demanda, i de les restriccions sanitàries.

Les activitats per gent gran activa volen impulsar processos d’inclusió social i ser un estímul de participació de les persones grans en la seva comunitat malgrat la situació complexa que estem vivint. Volen facilitar que les persones grans participin en les activitats, per tal de prevenir situacions de solitud i aïllament, i així optimitzar la seva qualitat de vida.

Des de setembre la programació es va adaptar a la situació sanitària existent, optimitzant els recursos disponibles i desenvolupant una oferta d’activitats gratuïta que respongués a la pluralitat i diversitat de la gent gran. Les activitats havien de procurar en tot moment la seguretat de les persones grans, per això es van buscar espais ben ventilats i es van reduir els materials per tal de facilitar la desinfecció. Després d’un curs molt canviant, que va començar amb la mascareta posada i acaba amb gairebé la normalitat tan esperada, ara les activitats fan una parada per gaudir de les vacances d’estiu amb la voluntat de començar de nou el dia 3 d’octubre.

L’exposició que aquests dies es podrà veure a l’IMET és resultat d’aquest procés d’adaptació i tornada progressiva a la normalitat a les llars municipals.

Segells de reconeixement d'administració oberta