Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Institut Municipal de Serveis Socials Notícies Notícies 2022 Més de 70 comunitats, tècnics, entitats i acadèmics participaran en el I Congrés de Migració i Interculturalitat a Tarragona

Més de 70 comunitats, tècnics, entitats i acadèmics participaran en el I Congrés de Migració i Interculturalitat a Tarragona

Més de 70 comunitats, tècnics, entitats i acadèmics participaran en el I Congrés de Migració i Interculturalitat a Tarragona

El Congrés comptarà amb representants d’una vintena de països diferents que seran presents a la fira del dissabte 29, amb música, gastronomia i espais de debat
20/10/2022

Més de mig centenar de ponents, acadèmics, tècnics de l’àmbit social i activistes en l’àmbit de la diversitat participaran activament en el I Congrés de Migració i Interculturalitat del Camp de Tarragona, que tindrà lloc al Palau Firal i de Congressos de Tarragona els propers divendres 28 i dissabte 29 d’octubre de 2022. Ja han confirmat la seva assistència una vintena de comunitats tarragonines amb arrels en diferents països, una trentena d’entitats especialitzades en la lluita contra el racisme i la xenofòbia al Camp de Tarragona, desenes de tècnics de Serveis Socials municipals i de la Generalitat de Catalunya, diversos acadèmics de l’àmbit de l’antropologia i alguns càrrecs polítics electes d’arreu de l’Estat d’orígens diversos.  

Les jornades de debat, organitzades per la Conselleria de Nova Ciutadania, la Taula Intercultural i l’IMSST, s’inauguraran divendres a la Sala Eutyches del Palau de Congressos amb una conferència a càrrec de la directora general de Migracions, Refugi i Antiracisme, Eunice Romero, que rebrà la benvinguda de l’alcalde Tarragona, Pau Ricomà, i la consellera de Nova Ciutadania, Paula Varas. Les jornades continuaran el dissabte al Recinte Firal del Palau, amb un gran esdeveniment que inclourà espais infantils, gastronomia, cultura popular, música i concerts  durant tot el dia.  

Durant els dos dies de debats i intercanvi està previst que participin entitats socials i culturals amb arrels a Paraguai, Bolívia, Polònia, Palestina, Colòmbia, Ghana, Catalunya, País Bassarí, Marroc, Uruguai, Xile, Senegal, Poble Indígena Biafra, Perú, Andalusia, Nigèria, Xina, Bulgària, Equador, Ucraïna, Brasil, Romania, Marroc, Itàlia, México, Hondures i Argentina. Paraguai actuarà com a nació amfitriona i el seu cònsol-ambaixador ja ha confirmat la seva assistència. Així mateix, han confirmat visita els consolats/ambaixades de Colòmbia i Palestina. També estan convidats representants institucionals de Perú, Xile, Marroc i Filipines.   

En les conferències de divendres està previst que hi intervinguin representants d’entitats com SOS Racisme, Amnistia Internacional, CITE (CCOO), AMIC (UGT), Red Antiracista, Quilòmetre Zero, Creu Roja i Càritas, i comptaran també amb la presència del prestigiós antropòleg i investigador de la URV Jordi Moreras, i amb diversos representants de la Subdelegació del Govern a Tarragona i de la Generalitat de Catalunya. Es tractaran qüestions com la direcció de les futures polítiques migratòries, la perspectiva antiracista i interseccional en les actuacions públiques (la nova llei antiracisme), la Reforma del Reglament de la Llei d’Estrangeria i l’acció política des d’una perspectiva feminista i antiracista. Dissabte es lliuraran un vuitantena de Certificats d’Acollida i s’obrirà una taula rodona sobre la participació política i el vot migrant.  

Durant les jornades també han confirmat la seva assistència diversos càrrecs polítics especialitzats en la matèria, com la diputada al Parlament de Catalunya, Jessica Gonzalez, la senadora, Ana Surra; el diputat a l’Assemblea de Madrid, Serigne Mbayé; l’assessor municipal de Sant Cugat, Musa Kimputu, o el president de la Plataforma Intercultural de España, Eduardo Béjar.  

Fira i Festa per la Diversitat 

El dissabte 29 d’octubre les jornades es clouran al Recinte Firal del Palau, que estarà obert des de primera hora del matí amb desenes de parades de gastronomia i tastets del món, espais de debat i reflexió, fira de mostra intercultural d’entitats del Camp de Tarragona, estands d’artesania, mostres musicals i de cultura popular i folklore, un sopar popular i gresca i celebració de l’esdeveniment fins la matinada. Durant la jornada també s’habilitaran diversos espais de debat, reflexió i intercanvi per acadèmics, tècnics, entitats i ciutadania en general, que podrà participar de les diferents activitats programes.  

L’esdeveniment també compta amb el suport de Temps de Cures i de la Xarxa de Centres Cívics de Tarragona, que facilitaran  la conciliació familiar i la diversió i aprenentatges dels més petits durant els dos dies de Congrés, tant en el marc de les jornades com durant la fira.    

Tota la informació es pot consultar al lloc web www.congresintercultural.cat.

Segells de reconeixement d'administració oberta