Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Institut Municipal de Serveis Socials Notícies Notícies 2023 Dinem en companyia s'amplia a la llar de gent gran centre

Dinem en companyia s'amplia a la llar de gent gran centre

Dinem en companyia s'amplia a la llar de gent gran centre

Les persones interessades en fer ús del recurs poden informar-se a la mateixa llar a partir d’aquest dijous
Dinem en companyia s'amplia a la llar de gent gran centre Foto: Tjerk van der Meulen.
22/03/2023

El projecte Dinem en Companyia s’expandeix a partir de la setmana que ve a la Llar de Gent Gran Centre després de l’èxit tant de la prova pilot engegada el passat mes de juny com de la consolidació del projecte, actualment amb més d’una vintena de persones diàries a la Llar de Gent Gran de Sant Salvador.  

El projecte, impulsat per l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSST) i l’Àrea de Gent Gran de l’Ajuntament de Tarragona per combatre l’aïllament social entre la gent gran, és gestionat per l’associació socioeducativa Joventut i Vida mitjançant un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament.  

Dinem en companyia persegueix proporcionar autonomia a les persones grans per tal que puguin afrontar les seves necessitats nutricionals i socials bàsiques; procurar ser un recurs per la salut física i emocional de les persones grans, detectar situacions de risc o factors que poden restar qualitat de vida a les persones, oferir i afavorir un espai de relació i companyia entre les persones grans i afavorir l’educació dels hàbits alimentaris i higiènics. 

La consellera de Gent Gran, Maria José López, ha celebrat l’ampliació del projecte i ha recordat que “Dinem en Companyia va molt més enllà d’oferir un àpat en una llar. Mitjançant aquest projecte combatem la soledat no volguda i l’aïllament social que poden patir les persones grans, potenciem un envelliment actiu i saludable, facilitant un espai de relació per afavorir vincles d’amistat i connexió amb la comunitat”. López ha agraït "la implicació i la gran tasca que l’associació socioeducativa Joventut i Vida  està duent a terme amb el projecte". Per la seva banda, la consellera de Serveis Socials i presidenta de l’IMSST, Inés Solé, ha manifestat que el projecte “està ajudant moltes persones a incrementar la interacció social i l’autonomia personal". I ha conclòs: "Combatre la solitud i la vulnerabilitat d’un col·lectiu especialment colpejat per la pandèmia i per la crisi econòmica i social és prioritari”. 

Recordem que, des que es va posar en marxa el passat mes de juny, fins a finals del 2022, el projecte Dinem en Companyia va oferir un total de 1.617 àpats a la llar municipal de gent gran de Sant Salvador. Durant aquests mesos, el projecte va acollir un total de 62 persones grans, la mitjana d’edat de les quals va ser de 74 anys. Les dades dels primers mesos d’aquest 2023 també evidencien l’èxit de la iniciativa: entre gener i febrer s’han ofert, a la mateixa llar de Sant Salvador, un total de 752 àpats, acollint entre 17 i 26 persones cada dia, de dilluns a divendres.   

Les persones grans que desitgen dinar en companyia poden fer la sol·licitud general a l’OMAC. Han d’estar empadronades a Tarragona, tenir més de 65 anys, i tenen prioritat les persones de més edat. La sol·licitud amb registre d’entrada és atesa per l’oficina de Gent Gran Activa que procedeix a revisar si compleix els requisits i criteris de priorització del projecte. En cas afirmatiu, s’informa telefònicament a la persona que està inscrita en el projecte i la data d’inici. 

Les persones interessades en fer ús d’aquest recurs a la llar centre es poden informar i rebre suport en la tramitació de la sol·licitud adreçant-se a la mateixa llar del carrer Adrià el dijous 23 de març i el divendres 24 de març de 10 a 12 h. A partir del mateix dilluns 27 de març podran informar-se també a la llar en horari de funcionament del Projecte, de 13 a 15 h.

El dinar casolà elaborat diàriament se serveix en una taula compartida de dilluns a divendres no festius i l’horari és de 13 h a 15 h. S’estableix un preu social reduït de 4,5 € per àpat.  

Segells de reconeixement d'administració oberta