Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Institut Municipal de Serveis Socials Notícies Notícies 2023 L’Ajuntament ofereix solucions habitacionals a les famílies del ‘Rancho Grande’

L’Ajuntament ofereix solucions habitacionals a les famílies del ‘Rancho Grande’

L’Ajuntament ofereix solucions habitacionals a les famílies del ‘Rancho Grande’

Aquest matí s’ha procedit al desallotjament preventiu de l’immoble per motius de seguretat, a causa de deficiències greus a nivell estructural
L’Ajuntament ofereix solucions habitacionals a les famílies del ‘Rancho Grande’ Foto: Tarragona Ràdio
02/11/2023

L'Ajuntament de Tarragona ha procedit al llarg d'aquest matí al desallotjament preventiu de l'immoble de la Part Baixa conegut com a 'Rancho Grande', al barri del Serrallo, per motius de seguretat. La Guàrdia Urbana ha dut a terme aquest matí l'actuació, mentre que Serveis Socials de l'Ajuntament s'està encarregant de reallotjar les famílies.

L'actuació arriba després que el departament de Disciplina Urbanística de l'Ajuntament declarés inhabitable l'immoble el passat 17 d'octubre, basant-se en un informe tècnic del 27 de setembre en què alertava de deficiències greus en l'estructura de l'edifici que amenaçaven la seguretat de les persones. En el mateix informe s'instava la comunitat de propietaris a rehabilitar l'edifici prèvia sol·licitud de llicència, mesura que des dels Serveis Tècnics d'Urbanisme s'anava requerint des de 2019.

En total, avui han deixat l'edifici les 16 famílies que actualment hi vivien. A totes aquestes famílies, Serveis Socials els ha oferit aquest matí mateix una alternativa habitacional consistent en un allotjament temporal d'urgència per uns dies en un recurs hoteler de la ciutat. Un cop fetes les diagnosis de cada cas des de Serveis Socials, dues famílies en situació de vulnerabilitat s'acolliran a un contracte de lloguer assequible amb els recursos del Servei Municipal de l'Habitatge (SMHAUSA).

Segells de reconeixement d'administració oberta