Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Institut Municipal de Serveis Socials Notícies Notícies 2023 L'Ajuntament licita els treballs d'adequació de La Torreforta

L'Ajuntament licita els treballs d'adequació de La Torreforta

L'Ajuntament licita els treballs d'adequació de La Torreforta

L’equipament tornarà a funcionar com a seu de l’IMSST i acollirà el Servei d’Intervenció Socioeducatiu de Ponent
06/03/2023

L’Ajuntament de Tarragona ha tret a licitació les obres per a l’adequació interior i el jardí exterior de l’edifici de La Torreforta, situada al carrer Francolí, 65-67 a fi d’ubicar pròximament el nou Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS) de Ponent. 

Davant la necessitat que l’Institut Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona disposi d’unes oficines d’atenció al públic del Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS) a la zona de Ponent es fa necessari realitzar aquestes intervencions per adequar l’edifici que actualment es troba sense ús per tal de poder dur a terme el servei. 

Els treballs consistiran en una millora dels espais, de la planta baixa, primera, segona i altell, i de l’adequació de la zona exterior, on s'enderrocarà el muret perimetral del solar i es construirà un de nou, i s'hi faran dues entrades, una per a vianants i l'altra, per a vehicles. Donat que l’edifici està catalogat com a BCIN, no es preveu cap actuació que afecti a façanes exteriors i interiors. Únicament es preveu construir un tancament interior de l’escala per convertir-la en escala protegida. Aquesta actuació està prevista amb parets de cartró guix que en cap cas estaran ancorades a la façana interior. 

La consellera de Serveis Socials i presidenta de l’IMSST, Inés Solé, ha expressat que “és una passa endavant en el procés de dignificació de les diferents seus de Serveis Socials. Recuperem aquest bé patrimonial i el dotem de vida amb fins socials tot evitant la seva degradació”. 

El termini d’execució dels treballs serà de 4 mesos. El pressupost previst de licitació ascendeix a 89.998,51€ (IVA inclòs)

Aquesta masia, inclòs a l’inventari del patrimoni arquitectònic de Catalunya i que dona nom al barri, ja havia estat la seu central de l’IMSST des del 1993 fins al 2015, any en què es trasllada a l’actual ubicació, a la plaça Prim, al centre de la ciutat.  

El Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS) està destinat a donar suport a infants i adolescents en situació de risc i les seves famílies, acompanyant el procés de criança. Els objectius principals que es treballen des del servei són reduir la situació de risc i prevenir situacions de des protecció així com treballar els lligams emocionals entre infants, joves i familiars i la vinculació d’aquests amb el territori i la resta de xarxes i serveis de la ciutat.  

El Servei d’Intervenció Socioeducativa de la zona de Torreforta, fins ara, només comptava amb unes dependències que resultaven insuficients dins del Centre Cívic del mateix barri però amb la recuperació de la masia, el SIS comptarà amb un espai propi adaptat a les necessitats de cada franja d’edat. En aquest sentit, a l’edifici s’ubicaran les quatre línies d’intervenció del SIS que cobreixen des dels 0 als 18 anys. 

Consulteu els detalls de la licitació al Perfil de Contractant de l'Ajuntament de Tarragona.

Segells de reconeixement d'administració oberta