Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Institut Municipal de Serveis Socials Notícies Notícies 2023 L'Institut Municipal de Serveis Socials aprova el pressupost més alt de la història

L'Institut Municipal de Serveis Socials aprova el pressupost més alt de la història

L'Institut Municipal de Serveis Socials aprova el pressupost més alt de la història

El Consell Rector ha aprovat inicialment els comptes per a l'any vinent, amb un increment del 3,88 % respecte aquest 2023
23/11/2023

El Consell Rector de l'Institut Municipal de Serveis Social de Tarragona (IMSST) ha aprovat aquest dijous al matí els pressupostos per a l'any vinent amb els vots a favor del govern municipal i dels grups municipals d'ERC i Junts per Catalunya; les abtencions dels grups municipals PP, Vox i ECP. Es tracta del pressupost més elevat de la història de l'IMSST, amb un increment del 3,88 % respecte als comptes de l'any anterior. És un pressupost de 13.051.568,52 €, el que representa més de 506.000 € que el de l'any passat. 

"Aquest pressupost posa de manifest la gran prioritat d'aquest equip de govern: No deixar a ningú enrere garantint els serveis socials bàsics de la ciutadania i donant cobertura a les emergències socials", ha destacat la consellera de Serveis Socials i presidenta de l'IMSST, Cecilia Mangini. En aquest sentit, la partida que més incrementa (en un 58,54 %), passant dels 250.000 € del pressupost de l'any 2023 als 603.000 € del pressupost per a l'any 2024, és la destinada als ajuts puntuals d'urgència i als convenis amb entitats socials de la ciutat que duen a terme projectes de serveis socials bàsics com són els menjadors socials i l'allotjament d'urgència. "Hem prioritzat tots els serveis i projectes destinats a garantir els drets fonamentals de la ciutadania", ha apuntat Mangini.

Un altre dels punts claus del pressupost de l'IMSST per a l'any 2024 és l'aposta per a la creació del programa de polítiques migratòries, un projecte que comptarà amb una partida de més de 44.900 €. Referent a aquesta partida, la consellera de Serveis Socials i presidenta de l'IMSST ha subratllat que l'objectiu és "potenciar i reforçar tots els serveis adreçats a les persones nouvingudes, treballant amb una major visió estratègica per donar resposta a les necessitats reals".

El pressupost de l'IMSST per a l'any 2024 també compta amb 105.000 € d'inversió, el que representa un 4,76 % més respecte al pressupost de 2023. En la seva gran mesura, la inversió es destinarà a la conservació i millora de tots els equipaments de l'IMSST que donen servei a la ciutadania, acompanyant a les persones per millorar la seva autonomia i el seu benestar. 

Un cop aprovat inicialment per part del Consell Rector, el pressupost de l'IMSST s'elevarà al Consell Plenari de pressupostos que se celebrarà la propera setmana per a la seva aprovació definitiva. 

Segells de reconeixement d'administració oberta