L'IMSST engega aquest dimecres el cicle de workshops comunitaris a Ponent
L’Institut Municipal de Serveis Socials engega demà 30 d’abril el primer Workshop comunitari dins del Cicle de Workshop comunitari a Ponent. Es tracta d’una iniciativa comunitària, impulsada per l’Equip Tècnic d’Acció Comunitària de l’Ajuntament de Tarragona, amb la col·laboració d’altres administracions i recursos que treballen en el territori.
Per aquest 2025 s’han organitzat 4 workshops comunitaris als barris de Ponent. Un workshop d’obesitat des d’una mirada integral; workshop d’Ocupació i barri; workshop d’habilitats parentals, socioemocionals i afectives; i workshop de salut mental, addiccions i barri.
Aquesta iniciativa comunitària, vol reunir a diferents agents socials que viuen i treballen en el territori, per aprendre, compartir coneixements o desenvolupar idees sobre una temàtica específica. En aquest espai relacional, les persones participants no només reben informació, sinó que també contribueixen activament al procés, intercanviant experiències, aportant idees i treballant per trobar solucions conjuntes pel bé comú del barri.
El workshop d’aquest dimecres 30 d’abril tindrà lloc al pavelló esportiu de Campclar, a l’Anella Mediterrània, de 9.30 a 12 h. En aquest es parlarà sobre l’Obesitat des d’una mirada integral, ja que el problema d’obesitat és una realitat en els barris de Ponent i una prioritat en l’agenda política.
Aquest workshop, com en els altres tres, s’han coorganitzat de forma transversal i intersectorial. Dintre del grup impulsor d’aquest workshop d’obesitat des d’una mirada holística: Salut pública de l’Ajuntament de Tarragona, el projecte POICAT, la FAVT I l’Institut Municipal de Serveis Socials.
Aquest format de treballar per workshops és una aposta de treballar des de la mirada comunitària, fent política pública des de la participació i la col·laboració de tota la comunitat.
La jornada de demà iniciarà amb una presentació i obertura a càrrec de la Jessica Cantos, tècnica de l’Equip Tècnic d’Acció Comunitària i la Marisa Cerillo, cap de secció de salut pública. A continuació hi haurà una conferència a càrrec de Laia Asso Mistral, coordinadora del Programa de Prevenció i abordatge de l’obesitat infantil a Catalunya que emmarcarà el concepte de l’obesitat com una malaltia social i com aquesta està influenciada pels determinants socials de la salut i la seva prevenció està lligada amb el tractament de l’estigma que hi ha vers l’obesitat.
Després de la conferència, es realitzarà la dinàmica de workcafè, un espai de debat i reflexió on els diversos participants parlaran, escoltaran, compartiran la seva veu amb altres agents socials del territori.