Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Institut Municipal de Serveis Socials Notícies Notícies del 2009 al 2013 L'Ajuntament i Nintendo signen un acord de cessió de videoconsoles a llars de jubilats de la ciutat

L'Ajuntament i Nintendo signen un acord de cessió de videoconsoles a llars de jubilats de la ciutat

L'Ajuntament i Nintendo signen un acord de cessió de videoconsoles a llars de jubilats de la ciutat

L'acord, que s'emmarca dins un dels eixos de les smart cities, pretén potenciar la pràctica esportiva entre la gent gran i fomentar un estil de vida més saludable vinculat a l’exercici físic i la celebració dels Jocs Mediterranis.
L'Ajuntament i Nintendo signen un acord de cessió de videoconsoles a llars de jubilats de la ciutat Foto: Ajuntament de Tarragona
20/02/2013

La llar de jubilats de Sant Pere i Sant Pau ha acollit la inauguració del programa “Videoconsoles Wii a les llars de jubilats”. Es tracta d’un acord de col·laboració que han signat l’Ajuntament de Tarragona i l’empresa Nintendo per la cessió de 20 consoles Wii a 9 llars de jubilats de la ciutat. A l’acte hi han assistit l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i la tinent d’alcalde de Serveis a la Persona, Victoria Pelegrín.

Aquest acord pretén potenciar la pràctica esportiva entre la gent gran i fomentar un estil de vida més saludable vinculat a l’exercici físic i la celebració dels Jocs Mediterranis. La iniciativa, que també s’emmarca dins l’estratègia per definir un model de ciutat intel·ligent, sostenible i amb uns hàbits de vida saludables, compta amb el suport de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City.

L’alcalde ha destacat que “aquesta és una proposta pionera que respon a la voluntat de l’Ajuntament de crear programes de salut basats en solucions intel·ligents i sostenibles. De fet, està englobada dins un dels sectors d’actuació de les smart cities, en aquest cas en l’àmbit de la salut. Volem que la ciutat mantingui una actitud preventiva en matèria de salut i que aquesta prevenció sigui alhora sostenible”.

Les llars de jubilats on s’han instal·lat les videoconsoles són les de Sant Salvador, Bonavista, La Granja, Riu Clar, Sanitas – Tàrraco, Centre, Torreforta, Pere Martell i Sant Pere i Sant Pau.

La principal característica de la consola Nintendo Wii és el seu comandament sense fils, el qual permet una pràctica molt més activa per part de l’usuari i amb el que es pot apuntar i detectar moviments en un pla tridimensional. La consola ha rebut diversos premis per la innovació del seu controlador i la tecnologia que incorpora el seu sistema de joc.

Segells de reconeixement d'administració oberta