Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Serveis a les persones Notícies 2014 Entitats sense ànim de lucre organitzen la 1a Trobada d'Associacions Socials del Tarragonès

Entitats sense ànim de lucre organitzen la 1a Trobada d'Associacions Socials del Tarragonès

Entitats sense ànim de lucre organitzen la 1a Trobada d'Associacions Socials del Tarragonès

Una TAST social per reconèixer la tasca del voluntariat al territori
Entitats sense ànim de lucre organitzen la 1a Trobada d'Associacions Socials del Tarragonès Foto: Mauri Fernández
26/05/2014

 

El pròxim dijous, 29 de maig, setze entitats de caràcter social del Tarragonès es trobaran a la Rambla Nova, al tram del Balcó del Mediterrani, amb l’objectiu de donar a conèixer la seva tasca, però, sobretot, per fer reflexionar als ciutadans sobre el paper clau de les entitats socials i el valor de tota la feina que centenars de voluntaris tiren endavant cada dia. Així ho ha explicat en roda de premsa el tinent d’alcalde de Serveis a la Persona, Javier Villamayor, i les representants de la Federació Catalana de Voluntariat Social a Tarragona, Maria Teresa Murria i Cristina Rodríguez.

Les entitats han batejat aquesta trobada com a TAST SOCIAL (Trobada d’Associacions Socials del Tarragonès) perquè es tracta d’una acció puntual i intensiva d’apropament a la ciutadania. Una jornada que també busca que les entitats surtin, per un dia, de les seves seus socials i es trobin en un espai comú.

A banda de la mostra que faran cadascuna de les entitats, la TAST es complementarà amb tot un programa d’activitats:

 • 10.00 h Obertura i acte d’inauguració
 • 10.30 h Taller de Cooppel (CERADAI)
 • 11.00 h Taller de Bollybood (Fundació Onada)
 • 12.00 h Teràpia assistida amb animals (Fundació Santa Teresa)
 • 13.00 h Tot rodes. Activitat per experimentar amb una cadira de rodes (STS Assistencial Sant Salvador)
 • 16.30 h Projecció per a tots els públics “Construint espais d’esperança” (Càritas Diocesana)
 • 17.00 h Manualitat de primavera: pintar torretes i fer flors de paper (Associació La Muralla)
 • 17.00 h Taller de xapes (Fundació Casal l’Amic)
 • 18.00 h Jornada d’Esports adaptats (Federació Mestral-Cocemfe)
 • 19.00 h Taller de malabars
 • 19:30 h Sorteig de material d’interès cultural
 • Durant tot el dia: Taller d’estimulació cognitiva (estand Associació de Familiars d’Alzheimer) Taller de Cooppel (estand CERADAI)

 

La Trobada d’Associacions Socials del Tarragonès és un projecte liderat per la Federació Catalana de Voluntariat Social, a partir de les conclusions extretes al Fòrum d’Entitats organitzat el gener del 2013. S’ha pogut organitzar gràcies a la implicació de totes les entitats participants: Hotel d’Entitats de Tarragona, AFANOC Tarragona, STS Assistencial Sant Salvador, AFAT, Associació La Muralla, APRODISCA, Fundació Santa Teresa, Associació Provincial de Paràlisi Cerebral, Fundació ONADA, CERADAI, AICEC-ADICAE, Càritas, Creu Roja, Assexora’t, Komando Nits Q i Fundació Casal l’Amic.

La trobada ha comptat amb la col·laboració d’institucions i empreses com són: l’Ajuntament de Tarragona, El Port, BASF i Comunicacció Social.

Aquesta primera edició del TAST és només un punt de partida per a les entitats. A banda d’aquesta trobada, que pretén ser anual, el TAST vol ser un projecte d’apropament entre societat i entitats que s’anirà consolidant els pròxims mesos amb un equip de treball que ha sorgit de les mateixes entitats.

Segells de reconeixement d’administració oberta