Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Serveis a les persones Notícies 2016 Es lliuren els diplomes al Mèrit Cívic de Tarragona

Es lliuren els diplomes al Mèrit Cívic de Tarragona

Es lliuren els diplomes al Mèrit Cívic de Tarragona

L'alcalde Ballesteros destaca "la important feina altruista" d'aquestes entitats socials durant l'acte de lliurament dels diplomes
Es lliuren els diplomes al Mèrit Cívic de Tarragona Foto: Mauri- Lliurament diplomes al Mèrit Cívic
24/02/2016

 

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha lliurat els diplomes al Mèrit Cívic a l’Associació Aurora, la Fundació Estela de Protecció als disminuïts psíquics, la Fundació Sant Joaquim i Santa Anna-Club Vaixell, la Fundació Taller Ocupacional Promoció Minusvàlids (Topromi) i a Jaume Marí i als equips de professionals i voluntaris de La Muntanyeta.

Durant l’acte, l’alcalde Ballesteros ha destacat “la important feina altruista que fan aquestes entitats socials que treballen dia a dia amb nens, nenes, nois i noies amb altres capacitats. La ciutat se sent aquestes entitats com a seves i això és molt important”. La consellera de Serveis a la Persona, Ana Santos, també ha posat en valor la tasca de les associacions premiades.

Associació Aurora: És una entitat sense ànim de lucre que va ser creada l’any 1987 per iniciativa de familiars de persones afectades per malalties mentals. L’objecte social de l’associació és la millora de la qualitat de vida de les persones afectades per aquestes malaties i la dels seus familiars, així com la defensa dels seus drets. Els seus objectius són la inserció laboral i social de les persones afectades per la malaltia mental i el suport i atenció a les seves famílies.

Fundació Estela de Protecció als disminuïts psíquics: Fa més de 40 anys que un reduït nombre de pares i mares van iniciar la seva activitat en un petit habitatge de la ciutat. Primer van néixer com a club, després van esdevenir una societat cooperativa amb la missió fonamental de la promoció dels discapacitats psíquics. La Fundació Estela és una entitat privada i concertada pel Departament d’Acció social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya creada l’any 1986. El seu objectiu general és la normalització social, laboral i personal de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Fundació Topromi: És una entitat sense ànim de lucre instituïda l’any 1982 per Caixa Tarragona que rep suport del Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya. Té coma a objectius fonamentals millorar la qualitat de vida de les persones adultes amb discapacitat intel·lectual. El centre, que atén més de 80 persones diàriament, té com a repte respondre a les necessitats vitals dels seus usuaris i treballadors, facilitant-los l’adquisició de noves competències personals, socials i laborals.

Fundació Sant Joaquim i Santa Anna-Club Vaixell: És una entitat fundada per mossèn Tomàs l’any 1965 que neix com a Fundació de l’Arquebisbat de Tarragona l’any 1990. El club es va fundar amb la il·lusió de promocionar les persones amb discapacitat psíquica dins de l’àmbit del lleure.

Jaume Marí: Des de 1995 dedica els seus esforços a la gestió empresarial, compaginant-la amb la gestió d’entitats sense afany de lucre. Actualment, la seva dedicació voluntària i professional està abocada únicament a les entitats del Tercer Sector Social de la discapacitat.

Segells de reconeixement d’administració oberta