Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Serveis a les persones Notícies 2017 L'operació Iglú ha atès 12 persones aquesta nit

L'operació Iglú ha atès 12 persones aquesta nit

L'operació Iglú ha atès 12 persones aquesta nit

La neteja de carrers amb aigua s’ha suspès pel risc que es formin plaques de gel i el servei es reprendrà quan es recuperin les temperatures.
L'operació Iglú ha atès 12 persones aquesta nit Fotografia: Mauri
18/01/2017

Aquesta nit l’Operació Iglú ha atès 12 persones sense sostre. El dispositiu format per la Guàrdia Urbana, Serveis Socials, Protecció Civil i Creu Roja ha localitzat sis persones que han rebutjat ser allotjades i han rebut assistència (mantes i menjar calent), una persona ha estat allotjada i cinc no han volgut cap tipus d’assistència. L’operatiu es va posar en marxa ahir per les baixes temperatures i aquesta propera nit, en previsió que es mantindran baixes, tornarà a sortir i els allotjaments es mantindran mentre les condicions climatològiques puguin suposar un perill greu per a la salut i la integritat física.

L’Operació Iglú forma part del protocol d’actuació conjunt per Onada de Fred de les àrees de Serveis a la Persona i Seguretat Ciutadana, juntament amb Creu Roja, que a partir del mes de novembre entra en fase de pre-alerta i es posa en funcionament en el cas que es tingui la previsió d’una davallada important de les temperatures i s’activi l’alerta d’onada de fred des de Protecció Civil de la Generalitat. El dispositiu està format per un equip de deu persones, integrat pel cap de torn de la Guàrdia Urbana acompanyat d’una dotació, personal de Serveis Socials, membres de la Creu Roja i Protecció Civil amb dos vehicles.

A més, de l’Operació Iglú, l’Ajuntament ha pres altres mesures per prevenir riscos i accidents al terme municipal:

  • Els serveis municipals d’assistència i emergència estan activats per intervenir en el cas que sigui necessari.
  • S’ha fet provisió de sal, per si cal posar-ne en alguns carrers de la ciutat.
  • La neteja de carrers amb aigua s’ha suspès pel risc que es formin plaques de gel i el servei es reprendrà quan es recuperin les temperatures.
Segells de reconeixement d'administració oberta