Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Serveis a les persones Notícies 2020 Els Serveis Socials de l'Ajuntament de Tarragona han atès 5.517 famílies entre el gener i el maig d'aquest any

Els Serveis Socials de l'Ajuntament de Tarragona han atès 5.517 famílies entre el gener i el maig d'aquest any

Els Serveis Socials de l'Ajuntament de Tarragona han atès 5.517 famílies entre el gener i el maig d'aquest any

L’atenció diversificada a la ciutadania en aquest context s’ha realitzat reorganitzant-la i reforçant-la.
13/07/2020

El nombre total de famílies ateses pels Equips Bàsics d’Atenció Social (EBAS) de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSST) ha augmentat segons evolucionava la situació de confinament i d’alerta sanitària, especialment els mesos d’abril i maig. Entre el gener i el maig els professionals de l’EBAS van atendre 5.517 famílies, de les quals 1.350 a l’abril i 2.026 al maig. Al febrer, n’havien estat 673 i al març, 1.006. Durant el període de confinament l’atenció es va realitzar de forma telefònica o per mail. “L’atenció diversificada a la ciutadania en aquest context s’ha realitzat reorganitzant i reforçant l’atenció des dels diferents equips de l’EBAS”, segons ha explicat la consellera i presidenta de l’Institut Municipal de Serveis Socials, Carla Aguilar-Cunill.

“Les dades ens donen una idea del gran augment que ha tingut la demanda ciutadana de serveis socials, passant de poc més de 600 atencions al febrer a les mes de 2.000 el mes de maig”, apunta la consellera i “ens indica també el gran esforç realitzat pel personal municipal que va poder assumir aquest repte i donar-li resposta”.

D’altra banda, del total de famílies ateses entre gener i maig d’aquest any, 674 fins ara no havien anat a serveis socials; d’aquestes, 416 van ser ateses els mesos d’abril i maig.

Els equips de gent gran en cada EBAS també han anat augmentat progressivament el seu nivell d’atenció; es van atendre 518 famílies al març, 557 a l’abril i 720 al maig.

La consellera i presidenta de l’Institut Municipal de Serveis Socials, Carla Aguilar-Cunill, ha afirmat que “principalment es treballa per tal de garantir l’abastiment d’aliments a les persones més vulnerables que estan en seguiment pels professionals dels Serveis Socials municipals, mitjançant els convenis que l’Ajuntament té amb la Fundació Formació i Treball; Joventut i Vida; Fundació Bonanit; Càrites, i Creu Roja. També es donen ajuts d’urgència de manera puntual per aliments i medicines, mitjançant les targetes moneder, i ajudes per fer front al pagament dels subministraments de llum, gas, aigua i lloguers”.

S’han realitzat 61 ajuts per pagar el lloguer entre gener i maig d’aquest any; se n’han fet 3 per al subministrament d’aigua, 4 per altes en subministraments, 29 per gas i 183 per llum. “Serveis sempre essencials tots ells, que van esdevenir claus per donar acompanyament a les persones més vulnerables”, finalitza Aguilar.

Teleassistència

Pel que fa al Servei de Teleassistència, s’està fent un seguiment a 917 persones a les quals se’ls va fent vàries trucades durant la setmana, per tal d’identificar, si s’escau, situacions de risc o vulnerabilitat per comunicar-ho immediatament al centre de Serveis Socials de referència. Des del mes de març s’han instal·lat 15 terminals noves.

Àpats a domicili

Des del mes de març s’han donat d’alta 38 nous serveis d’àpats a domicili. El nombre total de famílies que reben aquest servei és de 111.

Serveis específics

Des de l’equip de Gent Gran Activa per tal d’atendre a les persones que normalment van a les activitats s’ha dinamitzat i diversificat l’atenció utilitzant les xarxes socials, l’atenció telemàtica, telefònica i psicològica.

Segells de reconeixement d’administració oberta