Esteu aquí: Inici Comerç Espai dels professionals Som Comerç TGN Concurs de Comerç Festiu: Edició Carnaval

Concurs de Comerç Festiu: Edició Carnaval

Guanyadors:

Els guanyadors en la modalitat single han estat: 

Millor comerç per votació popular (total de vots: 982): Peix Tinet (108 vots)

Per votació del jurat:

 • Premi satíric: Núria Perruquers
 • Premi divertit: Charcutería M. Carmen y Diego
 • Premi original: El Señor Miyagi
 • Premi tarragoní: Peix Tinet
 • Premi artesanal: Twins Cerveseria Artesana
 • Premi millor vestuari: Arrels
 • Premi millor maquillatge i perruqueria: Iturbe Pollastreria
 • Premi brilli-brilli: Ignasi Teresa Ous i Pollastres
 • Premi gastronòmic: Iturbe Pollastreria
 • Premi coreografia: Charcutería M. Carmen y Diego
Premiats en la modalitat single. Foto: Manel R. Granell - Ajuntament de Tarragona

 

Els guanyadors en la modalitat comparsero han estat: 

Millor comerç i comparsa per votació popular (total de vots: 2.544)​: Clínica Dental Montse Timoneda / comparsa Sinhus Sport (171 vots)

Per votació del jurat:

 • Premi satíric: Desert
 • Premi divertit: Manoli Fruites i Verdures / Cayo Largo
 • Premi original: El Lloro de la Negrita / AV Residencial Palau-Torres Jordi
 • Premi tarragoní: Interbebe Puericultura / Fotem-li Canya
 • Premi artesanal: Les Mitges / Grup de Dansa i Comparsa Disc 45
 • Premi millor vestuari: Minimum / Sinhus Sport
 • Premi millor maquillatge i perruqueria: Regina Peluquería / Comparsa Platinum
 • Premi brilli-brilli: Sacha (Unió) / Som i Serem Urban Style
 • Premi gastronòmic: Pastisseria Bomboneria Trill / Colours Fantasy
 • Premi coreografia: Maria Estilistes Unisex / Escuela de Baile Montse y Menchu

 

Premiats en la modalitat comparsero. Foto: Manel R. Granell - Ajuntament de Tarragona

 

Bases de participació:

Descripció i objectiu del concurs

Les conselleries de Comerç i Festes de l’Ajuntament de Tarragona, amb la col·laboració de la Via T Tarragona Shopping i dels mercats municipals de la ciutat, organitzen per al mes de febrer de 2021 el Concurs de Comerç Festiu: Edició Carnaval, inserit en l’acció municipal de la subcampanya “Som Festius Edició Especial Carnaval”, prevista en el projecte singular de la campanya global “Som Comerç Tarragona”, que és cofinançat per la Cambra de Comerç d’Espanya a través dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) 2014-2020 de la Unió Europea, dins del marc de l’actuació de modernització comercial en el comerç minorista inclosa en el programa operatiu del pla de comerç minorista dissenyat per la Cambra d’Espanya, orientat a l’adopció d’accions encaminades a la modernització i revitalització comercials.

L’objectiu del concurs és dinamitzar les vendes de Tarragona durant la celebració del Carnaval, que enguany es veurà afectat per la pandèmia de la covid-19, però amb l’expectativa de consolidar-se en els propers anys i sumar-se com un acte més al programa de festes.

Qui hi pot participar?

Hi poden participar les parades del Mercat Central, del Mercat de Torreforta, els marxants dels mercadets de Tarragona i qualsevol establiment de venda al detall i de serveis comercials de la ciutat de Tarragona ubicat a peu de carrer, inclosa la restauració.

Què cal fer per participar-hi?

Per poder participar al Concurs de Comerç Festiu: Edició Carnaval, els comerços hauran d’escollir una temàtica per decorar l’interior de l’establiment, l’aparador i/o els mateixos treballadors durant la celebració del concurs. Els comerciants es podran inspirar en un conte (la segona edició del Mercat de Contes tindrà lloc del 22 al 28 de febrer), en algun dia mundial o internacional o buscar aliances amb les comparses del Carnaval de Tarragona, aprofitant la seva creativitat i els recursos propis i humans.

Durant la celebració del Concurs de Comerç Festiu, es vol proposar addicionalment que els comerciants puguin promocionar productes o serveis a través de l’app Som Comerç TGN, liquidar tot l’estoc de les rebaixes, presentar una nova col·lecció o novetats per tal d’atraure el públic, etc. O sigui, dinamitzar el seu establiment aprofitant la posada en escena que hagin escollit.

Jurats del Concurs

El jurat professional estarà conformat per deu membres: cinc representants, concretament, de les àrees de Comerç, Cultura i Turisme i de l’associació de comerciants la Via-T, i un en representació dels mercats de Tarragona, i cinc professionals del sector festiu vinculat al Carnaval. Els membres del jurat visitaran els comerços participants entre els dies 12, 13 i 14 de febrer del 2021. El jurat professional designarà els guanyadors de les deu categories per a les dues modalitats de concurs, single i comparsero.

D'altra banda, el jurat popular, la ciutadania, podrà decidir el millor comerç festiu en les modalitats single o comparsero a través d’un sistema de votació en línia, a partir del 14 de febrer a les 20 hores fins al dia 16 de febrer a les 15 hores. Els dos guanyadors seran aquells que més vots hagin obtingut per cada modalitat de concurs.

L’enllaç per fer la votació es comunicarà als perfils digitals dels organitzadors, i cada persona participant en les votacions tan sols podrà votar un únic cop a cada modalitat del concurs.

Categories premiades pel jurat professional

Hi haurà dues modalitats: Comerç Festiu Single i Comerç Festiu Comparsero. Cada modalitat inclou deu categories (iguals per a les dues modalitats). Una classificació estarà formada pels comerços que es presenten sols (sense apadrinament de cap comparsa de Tarragona), i l’altra, per aquells que han buscat la complicitat d’alguna comparsa de la ciutat.

Cal recordar que cada comparsa podrà associar-se, o apadrinar, amb un màxim de cinc botigues diferents.

MODALITAT COMERÇ FESTIU SINGLE
Categories:

 • Premi satíric
 • Premi divertit
 • Premi original
 • Premi tarragoní
 • Premi artesanal
 • Premi millor vestuari
 • Premi millor maquillatge i perruqueria
 • Premi Brilli-brilli
 • Premi gastronòmic
 • Premi coreografia

MODALITAT COMERÇ FESTIU COMPARSERO
Categories:

 • Premi satíric
 • Premi divertit
 • Premi original
 • Premi tarragoní
 • Premi artesanal
 • Premi millor vestuari
 • Premi millor maquillatge i perruqueria
 • Premi Brilli-brilli
 • Premi gastronòmic
 • Premi coreografia

Premis del jurat professional

Els premis s’orienten tant per als comerços guanyadors com per a les comparses de Tarragona que, en el seu cas, els hagin apadrinat.

El comerç guanyador de cada categoria en qualsevol de les dues modalitats s’endurà 100 euros (IVA inclòs), un trofeu i un reconeixement. El total en premis a repartir entre tots els comerços guanyadors serà de 2.000 euros.

Per la seva banda, la comparsa vencedora de cada categoria de la modalitat comparsero serà premiada amb 300 euros (IVA inclòs), un trofeu i un reconeixement. En total, es repartiran 3.000 euros en premis.

Premis del jurat popular

Les persones que hagin votat el comerç guanyador en qualsevol de les dues modalitats del concurs de Carnaval entraran en un sorteig de vint vals de 20 euros (es repartiran deu vals a les persones participants en la votació popular per cada modalitat del concurs).

En total, els premis seran vals per valor de 400 euros, per bescanviar-los en els dos establiments guanyadors de la votació en línia.

Els comerços premiats i els guanyadors del sorteig de vals es donaran a conèixer el 16 de febrer a les 20 hores, i es comunicaran pels mitjans oportuns.

Terminis per a la participació en el concurs

Els botiguers que vulguin participar al Concurs de Comerç Festiu: Edició Carnaval hauran d’omplir el corresponent full d’inscripció abans del 9 de febrer a les 15 hores.

Un cop reomplert el formulari, caldrà enviar-lo a l’adreça electrònica somcomerctgn@tarragona.cat per a la inscripció definitiva al concurs Comerç Festiu: Edició Carnaval.

Durada del concurs

El concurs s’allargarà entre els dies 12, 13 i 14 de febrer, després d’una campanya comunicativa a xarxes socials i mitjans de comunicació els dies previs. Els concursants (comerços) hauran de preparar la decoració i les disfresses els dies previs a l’inici del concurs, a l’efecte que el dia 12 de febrer de 2021 la ciutadania i el jurat els pugui visitar i gaudir-ne.

Protecció de dades de caràcter personal

Responsable del tractament: Ajuntament de Tarragona

Finalitat del tractament: gestionar la participació dels concursants i comunicar el resultat als guanyadors del concurs; publicar les dades dels guanyadors a les xarxes socials de @comerctgn, @laviat i @mercatstgn.

Legitimació: Consentiment de l’interessat.

Destinataris de cessions o transferències:
Les dades dels participants —fora de la difusió dels guanyadors— no seran comunicades a tercers, llevat que sigui necessari de conformitat amb les disposicions legals i reglamentàries aplicables en cada moment, o bé si es disposa del seu consentiment inequívoc, segons el cas. No hi ha previsió de transferències a tercers països.

Conservació de les dades personals:
Un cop celebrat el sorteig, únicament s’imprimiran el full o els fulls de la llista en què constin el guanyador i els guanyadors suplents, a l’efecte de protocol·litzar-lo amb l’acta corresponent. Un mes després de l’entrega del premi, s’eliminaran de la llista els participants, per la qual cosa no es conservarà cap dada d’aquesta llista, excepte aquelles que siguin necessàries vinculades a l’expedient administratiu de l’Ajuntament de Tarragona en què se sustenta aquesta iniciativa.

Drets:
Accés, limitació, rectificació, oposició, portabilitat i supressió. Es podran exercir mitjançant sol·licitud presencial a l’OMAC de l’Ajuntament, plaça de la Font, 1, 43003 Tarragona, o mitjançant instància telemàtica genèrica a la seu electrònica indicant-hi “exercici de drets”.

Més informació del tractament:
Podeu consultar aquest enllaç. L’Ajuntament de Tarragona garanteix el compliment íntegre del Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d’abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d’aquestes dades.

Limitacions i penalitzacions en cas d’ús fraudulent

Entenem com a frau la utilització de mala praxi per aconseguir més drets de participació al concurs, a l’efecte de guanyar qualsevol dels premis previstos. S’actuarà de la mateixa manera amb els comportaments que es detectin com a aparentment abusius i/o malintencionats. La constatació de qualsevol d’aquestes pràctiques podrà suposar l’anul·lació de la participació en el concurs. L’Ajuntament de Tarragona es reserva el dret d’emprendre accions legals, administratives i judicials contra aquelles persones que facin qualsevol tipus d’acte susceptible d’ésser considerat com a manipulació o falsificació del concurs.

L’Ajuntament de Tarragona no serà responsable de les possibles circumstàncies (demores, endarreriments, etc.) que puguin alterar l’entrega dels premis que preveuen les bases d’aquest concurs i que no li siguin directament imputables.

L’Ajuntament de Tarragona, un cop designats els guanyadors del concurs, comunicada tal eventualitat i confirmada l’acceptació del premi del concurs, s’eximeix de les subsegüents relacions i conflictes que es puguin plantejar o s’estableixin entre el guanyador o guanyadors i les empreses que han de complir l’obligació d’acceptar el bescanvi dels vals de compra relacionats amb els premis d’aquest concurs.

Cessions de drets d’imatge i/o propietat intel·lectual

El guanyador del sorteig cedirà la seva imatge per a fins publicitaris i de promoció de l’Ajuntament de Tarragona a partir del registre fotogràfic, en el seu cas, en un possible acte d’entrega del premi. La seva imatge serà utilitzada exclusivament per anunciar el guanyador del concurs en premsa, xarxes socials i similars, i mai amb finalitats lucratives.

Acceptació de les bases legals

La participació en el concurs implica l’acceptació dels presents termes i condiciones legals. Qualsevol manifestació de no acceptació de la totalitat o de part de les bases legals implicarà l’exclusió del participant i, com a conseqüència, l’Ajuntament de Tarragona quedarà alliberat del compliment de l’obligació contreta amb aquest participant.

Documents per descarregar-se:
Bases en pdf
Full d'inscripció

Segells de reconeixement d'administració oberta