Esteu aquí: Inici Comerç Notícies economia i comerç Comencen les obres de reforma del Mercat Central

Comencen les obres de reforma del Mercat Central

Comencen les obres de reforma del Mercat Central

La previsió és que la reforma sigui una realitat a finals de 2013
04/05/2011

La unió temporal d'empreses formada per les empreses CORSÁN-CORVIAM-VICSAN ja ha iniciat les obres de reforma del Mercat Central de Tarragona. D’aquesta manera es compleix la previsió del president d’Espimsa, Sergi de los Rios, que va assegurar que les obres a l’edifici “començaran el proper mes de maig”. Així mateix, la setmana vinent es comença a instal·lar la tanca perimetral al voltant de l’edifici del Mercat Central per evitar al màxim les molèsties a les botigues de l’entorn del Mercat. I també s’arranjarà l’espai urbà per on circulen els vianants.

L’oferta de l’UTE guanyadora era de prop de 20 milions d’euros, que és el cost de l’obra, ja que cal recordar que l’aparcament va sortir a concessió de manera que l’Ajuntament s’estalvia els 7 milions d’euros del seu cost, ja que l’assumeix l’empresa constructora que, en principi té els drets d’explotació. L’Ajuntament, però, pot recuperar l’aparcament durant la seva construcció o després.

Les obres tenen un termini de 30 mesos, de manera que la previsió és que la reforma sigui una realitat a finals de 2013. En aquest sentit, Sergi de los Rios recorda que ja a principis de 2009 va afirmar que “la desviació de serveis començaria al 2010, per tal d’iniciar les obres al primer trimestre de 2011”. I ha afegit: “Es va començar a parlar de la reforma del Mercat el 1999, però no ha estat fins els darrers tres anys que s’ha posat fil a l’agulla al projecte”.
 

Segells de reconeixement d’administració oberta