Esteu aquí: Inici Comerç Notícies economia i comerç Divendres a la tarda s'encendran els llums de Nadal amb una festa adreçada als nens i nenes de la ciutat

Divendres a la tarda s'encendran els llums de Nadal amb una festa adreçada als nens i nenes de la ciutat

Divendres a la tarda s'encendran els llums de Nadal amb una festa adreçada als nens i nenes de la ciutat

L’acte iniciarà a les 18 hores i mitja hora més tard s’encendran els llums de Nadal
25/11/2010

La Conselleria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, el Centre Comercial La T de Tarragona  i la Federació d’Unió de Botiguers de Tarragona han organitzat per aquest divendres 26 de novembre a les 18 hores la festa d’encesa de llums de Nadal, una festa adreçada a tots els nens i nenes de la ciutat, que a més estaran convidats a un berenar de coca i xocolata calenta,  mentre gaudeixen de l’actuació del mag Struc. L’acte se celebrarà a la Rambla Nova a l’alçada de la Font del Centenari. Els llums s’encendran a les 18.30 h pels nens de Tarragona.

Aquest any 76 carrers i places han estat guarnits de diverses figures. Són novetat les figures que il·luminen la Rambla Nova, realitzades amb cortines de led, i que per primer any comprenen el tram del Balcó del Mediterrani. També són novetat els arbres de led de la plaça Imperial Tarraco i el reforç d’il·luminació que s’ha fet a l’entorn  del Mercat, especialment els carrers Colom, Governador Gonzalez i Reding, on s’instal·larà un sostre de llum de 6 metres d’ample, i un arbre de leds de 5 metres d’alçada. Tota la il·luminació de l’interior i l’entorn del Mercat ha estat patrocinada per ESPIMSA.

L’encesa de l’enllumenat de Nadal s’ha avançat, a proposta del Centre Comercial La T de Tarragona i la Cambra de Comerç, que l’any passat van demanar que l’encesa fos el darrer cap de setmana de novembre per potenciar més les visites a la ciutat i afavorir el comerç urbà.

El 90% de l’enllumenat instal·lat és de tecnologia led, i la voluntat és arribar al 100% el proper any. Recordem que el consum energètic de la tecnologia led és molt inferior a les bombetes tradicionals.

Dades il·luminació

Any 2010 2009
Figures 811 732
Leds 718 511
Bombetes 93 221
Consum 193.000 W 204.000 W

 

L’horari d’encesa dels llums de Nadal serà diàriament de 17 a 24 hores. Aquest any, extraordinàriament, els llums s’apagaran el diumenge 9 de gener de 2011, per coincidir amb el primer cap de setmana de rebaixes d’hivern. Habitualment s’apaguen el dia 6 de gener.

Fira d’Artesans i Fira de Nadal a la Rambla Nova

Del 26 de novembre al 23 de desembre, es farà la Fira de Nadal al tram del monument als Castellers de la Rambla Nova. Són 25 estands que obriran diàriament de 9 h a 21.30 h

A partir del dissabte 3 de desembre, s’obrirà la Fira d’Artesans a la Rambla Nova, al tram del Balcó del Mediterrani.  En aquest cas, restarà oberta fins el 6 de gener de 2010. Són 27 estands. L’horari és de dilluns a diumenge, de les 10 h a les 22 h. 

 

 

Segells de reconeixement d’administració oberta