Esteu aquí: Inici Comerç Notícies economia i comerç El Palau de Congressos acull una exposició de fotografies domèstiques dels tarragonins

El Palau de Congressos acull una exposició de fotografies domèstiques dels tarragonins

El Palau de Congressos acull una exposició de fotografies domèstiques dels tarragonins

Aquest dilluns s’ha presentat l’exposició “En capses de sabates”, que es podrà visitar al Palau de Congressos de Tarragona des de dimarts 25 de gener i fins al 27 de febrer. L’exposició és un recull de fotografies de tarragonins i tarragonines d’abans de 1990.
24/01/2011

Fotografies que normalment guardem en capses de sabates. Aquest és el motiu que dóna nom a l’exposició que acull el Palau de Congressos de Tarragona i que s’inaugura aquest 25 de gener. Es tracta d’un recull de fotografies mitjançant una crida ciutadana a través dels mitjans de comunicació i cartells publicitaris. Del 13 d’octubre al 5 de novembre de 2010, El Palau va obrir les seves portes per recollir fotografies domèstiques dels tarragonins anteriors als anys 90. En total, 80 ciutadans que actualment resideixen a Tarragona han estat entrevistats per parlar amb deteniment de les seves fotografies domèstiques i dels seus records. Les entrevistes han estat realitzades per Francesc Perramon, professor de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona i coordinador de la recollida de fotografies i sota el comissariat de Sílvia Iturria, fotògrafa i professora de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona

 L’objectiu és reflectir una sèrie de receptes socials repetitives, rere les quals s’amaguen tot un seguit de temes que cada època fotografia d’una determinada manera. Tan interessant és allò que queda dins de l’enquadrament de les fotografies, com allò que en queda fora.  Una exposició que no se centra en Tarragona, sinó en els seus ciutadans, de manera que és un projecte sobre els tarragonins com a paisatge social, més que no pas sobre Tarragona com a paisatge urbà. Fotografies que normalment guardem en capses de sabates, en àlbums, en marcs, i que ara han passat a formar part d’aquest àlbum col·lectiu dels ciutadans de Tarragona.

Cal destacar que alumnes dels col·legis Pràctiques, Pau Delclòs i Pax també han col·laborat en l’exposició, així com la URV, a través equip de set estudiants de la llicenciatura d’Antropologia Social i Cultural. L’exposició restarà oberta fins el proper 27 de febrer.
Segells de reconeixement d’administració oberta