Esteu aquí: Inici Comerç Notícies economia i comerç El Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, ha estat present a la Fira Navartur de Pamplona

El Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, ha estat present a la Fira Navartur de Pamplona

El Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, ha estat present a la Fira Navartur de Pamplona

Els turistes i professionals que el passat cap de setmana van visitar Pamplona, l’antiga Pompaelo, van poder presenciar l’activitat de reconstrucció històrica que ha preparat l’Associació Projecte Phoenix sobre el principi del final de la república romana i compartir, així, part d'una història que va afectar dues ciutats per igual. L’activitat que es presentà a Pamplona compta amb el suport del Pla de Competitivitat Turística de la Tàrraco Romana.
El Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, ha estat present a  la Fira Navartur de Pamplona Membres del grup de recreació històrica Associació Projecte Phoenix
25/02/2013

 

El Patronat Municipal de Turisme de Tarragona (PMTT) va participar el passat cap de setmana a la fira turística Navartur, a Pamplona, on es van presentarar, entre d’altres propostes, algunes de les novetats del pròxim festival romà Tàrraco Viva, que se celebrarà del 16 al 26 de maig, i que enguany arriba a la seva vint-i-cinquena edició.

L’Associació Projecte Phoenix va realitzar una activitat de reconstrucció històrica sobre el principi del final de la república romana. Dirigida i narrada per Magí Seritjol, director del Festival Tàrraco Viva, l’activitat compta amb una dotzena de participants que van desvetllar algunes de les claus històriques de l'època posterior a la segona guerra púnica. La representació, com és norma en tots els espectacles de Tàrraco Viva, és d'un extremat i curós rigor històric, cuidant els més mínims detalls que arriben fins a la roba. Per exemple, els teixits, talls i costures s'han realitzat seguint les mateixes pautes que en temps de Roma.

L’activitat fà retrocedir els espectadors a l'any 133 a.C. quan el tribú de la plebs Tiberi Semproni Grac va presentar la seva llei de reforma agrària. Poc després moriria assassinat pels seus enemics polítics igual que li succeiria, poc després, al seu germà Caius. Què va passar? Com va ser possible que membres destacats de l'aristocràcia romana, fills de Cornelia i néts del gran Escipió l'Africà, fossin assassinats per membres de la seva mateixa classe social?. Després de l’actuació, que durà una hora aproximadament, es va obrir un torn de preguntes sobre Roma, el món romà i la representació.

Aprofitant l’estada del grup de Tarragona i les novetats de Tàrraco Viva també s’està fent un reforç informatiu a través de les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram, focalitzant l’atenció en el públic navarrès, basc i aragonès.

Precisament, la regidora del PMTT i presidenta de l’esmentat Pla, Patrícia Anton, ha destacat l’impacte - cada vegada més gran - que té la destinació de Tarragona en aquestes comunitats. Al llarg de tot l’any passat un total de 3.848 turistes bascos, 2.878 aragonesos i 1.122 navarresos van passar per les oficines del PMTT.

Segells de reconeixement d’administració oberta