Esteu aquí: Inici Comerç Notícies economia i comerç Es presenta el projecte de delimitació de la Trama Urbana Consolidada de Tarragona

Es presenta el projecte de delimitació de la Trama Urbana Consolidada de Tarragona

Es presenta el projecte de delimitació de la Trama Urbana Consolidada de Tarragona

El nou document incorpora diverses previsions del POUM pel que fa al sòl urbà
01/12/2010

L’Àrea de Promoció Comercial i la d’Urbanisme de l’Ajuntament de Tarragona han presentat aquest dimecres el Projecte de la Trama Urbana Consolidada de Tarragona al Consell Municipal de Comerç, un òrgan de participació que engloba el sector comercial de la ciutat i tots els grups polítics. El projecte de Trama Urbana Consolidada (TUC), haurà de ser aprovat de manera inicial en el proper plenari de desembre. Posteriorment, s’obrirà un període d’al·legacions.

La proposta delimita fonamentalment el nucli urbà de Tarragona i bona part dels nuclis d’eixample de l’altra banda del Francolí, més algunes àrees plurifamiliars i unifamiliars d’acord amb l’ordenació vigent.

La proposta de delimitació del a Trama Urbana Consolidada es basa en l’actual marc aplicable, el Drecet Llei 1/2009 de 22 de desembre d’ordenació d’equipaments comercials, ja que és dins la Trama Urbana que es poden instal·lar establiments comercials mitjans (de més de 800 m2), grans (de més de 1.300 m2) i molt grans (de més de 2.500 m2).

Cal tenir en compte que la delimitació ha tingut en compte que Tarragona és en la fase final de la formulació del POUM. En aquest sentit, la proposta que avui s’ha presentat de Trama Urbana Consolidada incorpora diverses previsions del POUM pel que fa al sòl urbà.

La proposta de delimitació incorpora àmbits que l’actual TUC no incorporava, com ara l’àrea residencial de Pou Boronat, l’àrea residencial de Sant Salvador, o els creixements residencials que s’han produït a Sant Pere i Sant Pau.

Sergi de los Rios, president del Consell Municipal de Comerç, ha destacat la importància d’aprovar la Trama Urbana Consolidada, ja que és l’instrument que permetrà preservar el model català de comerç, “un model basat en el comerç de proximitat”. “La proposta de Trama Urbana que avui hem presentat, assegura un correcte equilibri entre les grans superfícies i el comerç de proximitat, un model que sempre hem defensat”, ha assegurat el tinent d'alcalde.

Segells de reconeixement d’administració oberta