Esteu aquí: Inici Comerç Notícies economia i comerç Excel·lent balanç del primer semestre del Palau de Congressos

Excel·lent balanç del primer semestre del Palau de Congressos

Excel·lent balanç del primer semestre del Palau de Congressos

El recinte ha tingut una ocupació de 136 dies, amb 69 actes i més de 71.000 visitants.
04/08/2009

Durant el primer semestre de l’any 2009, el Palau Firal i de Congressos de Tarragona ha acollit un total de 69 actes i ha assolit 136 dies d’ocupació, durant els quals més de 71.000 persones han passat per les seves instal·lacions. De gener a juny, el Palau de Congressos ha celebrat vuit congressos, una convenció, 13 concerts, 12 gales, tres fires, 31 jornades i una exposició fotogràfica.

Destaca del primer semestre de l’any, l’èxit de l'exposició fotogràfica "Capa Aquí", que va obrir les portes del 15 de gener al 28 de febrer i que va rebre un total de 5.000 visitants, una magnífica xifra tenint en compte que amb aquesta exposició el Palau de Congressos va donar el tret de sortida a l’organització d’exposicions culturals.
 
El 27 de març, més de 1.000 persones van omplir l’Auditori August del Palau de Congressos per assistir a la novena Nit Empresarial, organitzada per la CEPTA, que va comptar amb l’excel·lent intervenció de personalitats del món acadèmic i empresarial.
 
Enguany també es va presentar la primera edició de la Fira ExpoSalut i Benestar, celebrada al Recinte Firal del 24 al 26 d’abril i que va donar a conèixer una àmplia oferta de tots els sectors relacionats amb la salut a més de 5.000 visitants. D’altra banda, el mes de juny es va celebrar la fira Decorhàbitat, dedicada a la decoració i l’oferta immobiliària i successora del Saló Immobiliari de la Costa Daurada.
 
Com cada any, els mesos de maig i juny són els mesos amb més activitat del Palau de Congressos. Del 6 al 8 de maig es va celebrar el XXX Congrés d’Infermeria en Cardiologia, que va reunir a més de 500 infermers i infermeres d’arreu d’Espanya. La següent setmana, del 14 al 16 de maig, el Palau de Congressos va acollir el Congrés Federal de FIA-UGT, amb més de 600 participants. També es va celebrar la 1ª edició del Congrés d’intervenció dels bombers davant el risc químic, en el qual 250 bombers de tot l’Estat hi van participar del 3 al 5 de juny. L’últim congrés del semestre va ser el XX Congrés nacional de transfusió sanguínia, que va tenir lloc de l’11 al 13 de juny, amb un programa dedicat a més de 600 professionals de la medicina transfusional.
 
Per finalitzar el semestre, el Palau de Congressos va acollir l’esdeveniment més important del Grupo Telefónica, 48 Horas con Telefónica, que va aplegar els seus 500 millors clients del 16 al 17 de juny. Aquesta convenció va generar un impacte econòmic per a la ciutat de Tarragona de 2,2 milions d'euros.
 
Pel que fa a l’activitat musical, l’Auditori August del Palau de Congressos ha estat l’escenari de dos concerts de l’OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya) i un concert de l’Orquestra Camerata XXI. Enguany, a més, s’han celebrat dos espectacles musicals que han tingut un especial èxit d’afluència; el concert Ecos del Rocío i l’actuació de Diana Navarro, organitzats per RTT.
 
Pel que fa a l’impacte econòmic, cal destacar que les activitats del primer semestre al Palau de Congressos han generat més de 4.5 milions d’euros. Tot i això, s’ha de tenir en compte que l’esdeveniment 48 horas con Telefónica va aportar per ell mateix 2,2 milions d’euros.
 
Per al proper semestre de 2009, el Palau de Congressos té confirmats set congressos, tres fires i dues exposicions, entre altres actes.
 
 
 Valoració del Palau i Serveis externs
 
D’altra banda, cal destacar les valoracions que han realitzat les empreses i entitats que han utilitzat el primer semestre d’aquest 2009 les instal·lacions del Palau. Pel que fa a la valoració general, el 67% el valora de manera excel·lent, mentre que tan sols un 4% el considera regular. La valoració més positiva és el tracte rebut, ja que el 87% dels contractants el consideren excel·lent, mentre que un 13% el consideren bo. En canvi, els equipaments són els que compten amb un resultat més baix: el 42% els valoren de manera excel·lent i el 17% de manera regular.  És important destacar que gairebé el 60% valoren de manera excel·lent el servei tècnic.
 
Pel que fa als serveis externs, el més ben valorat és el servei de catèring, amb prop d’un 50% de gent que el considera excel·lent o bo, i només un 4% regular (la meitat no l’han valorat). És important destacar que cap dels serveis externs (càtering, hostesses, seguretat, stands i audiovisuals) ha recollit una valoració negativa, tal com ha succeït en la valoració del Palau.
Segells de reconeixement d’administració oberta