Esteu aquí: Inici Comerç Notícies economia i comerç L’Escola del Consum de Catalunya s’instal·la al Palau de Congressos

L’Escola del Consum de Catalunya s’instal·la al Palau de Congressos

L’Escola del Consum de Catalunya s’instal·la al Palau de Congressos

L'objectiu d'aquest centre itinerant és formar els infants i joves en matèria de consum
08/10/2009

El Palau de Congressos de Tarragona és, des del 5 i fins el 30 d’octubre, la seu itinerant de l’Escola del Consum de Catalunya (ECC). L’Escola és un servei de l’Agència Catalana del Consum (ACC) que té per objectiu divulgar els drets i els deures dels consumidors al món educatiu.

L’objectiu de l’Escola és formar, de manera totalment gratuïta, els escolars en matèria de consum. Aquesta formació s’articula a través de tallers adreçats a alumnes d’Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat, Cicles Formatius i Educació Especial. Les activitats proporcionen als estudiants eines perquè puguin construir el seu model de consum des d’una perspectiva activa, reflexiva i autònoma. També els permeten adquirir coneixements bàsics sobre els seus drets com a consumidors i la manera d’exercir-los, així com sobre els seus deures.
 
Durant aquest curs escolar, la seu itinerant de l’Escola del Consum visitarà, a més a més, del Tarragonès, les comarques de l’Alt Camp, el Montsià, la Ribera d’Ebre, l’Anoia, el Ripollès, el Baix Empordà, el Gironès, el Solsonès i el Segrià.
 
Segons les necessitats i la demanda, els instituts d’Educació Secundària poden escollir entre els diferents tallers que ofereix l’Escola de Consum: tallers globals com “Què em poso aquest matí? La roba i els criteris de compra” o “És dissabte, què fem? La gestió de l’oci i el seu pressupost” i tallers específics com “Quines regles té el consum? Drets i deures del món del consum” o “Missatges o missatgers? La publicitat a la vida quotidiana”.
 

 

Segells de reconeixement d’administració oberta