Esteu aquí: Inici Comerç Notícies economia i comerç Les III Jornades del romesco aplegaran rutes de tapes, menús gastronòmics, “Show Cooking” i activitats didàctiques

Les III Jornades del romesco aplegaran rutes de tapes, menús gastronòmics, “Show Cooking” i activitats didàctiques

Les III Jornades del romesco aplegaran rutes de tapes, menús gastronòmics, “Show Cooking” i activitats didàctiques

Se celebraran del 9 al 28 d’octubre i per primera vegada s’ha signat un conveni per aconseguir la nominació del ‘Romesco de Tarragona’ com a plat típic de la ciutat
Les III Jornades del romesco aplegaran rutes de tapes, menús gastronòmics, “Show Cooking” i activitats didàctiques Foto: Mauri
09/10/2012

 

El Romesco és el menjar més típicament tarragoní que ofereixen els restaurants de la nostra ciutat, amb unes referències que daten de principis del segle XX i que situen la seva elaboració a les mateixes barques del barri de pescadors de Tarragona, El Serrallo.

Tarragona Gastronòmica, la federació que agrupa les tres grans associacions de restaurants de la ciutat (ARPA, a la Part Alta; TarracoGust, al centre; i ARCS, al Serrallo) vol ‘oficialitzar’ ara el romesco com el plat tarragoní per excel·lència.

Per aquest motiu, la celebració de les III Jornades del Romesco de Tarragona arriben enguany més carregades d’activitats que mai, i amb uns prolegòmens solemnes.

En aquest sentit, s’ha signat un Conveni per al forment del Romesco, la promoció gastronòmica dels plats autòctons i la definició dels mateixos com a eina de promoció turística, vinculant la gastronomia i la imatge de la zona. El Conveni ha comptat amb el suport de Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona; Antoni Ballvé, director territorial d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat; Jordi Sierra, subdelegat del Govern Central; Albert Batet , president del Patronat de Turisme de la Diputació; Albert Abelló, president de la Cambra de Comerç; Francesc Vives de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la província de Tarragona, i Matías Leandro García, en representació de Tarragona Gastronòmica.

A resultes de la signatura es crearà un consell gastronòmic que dictarà els mínims indispensables per tal de poder considerar un plat com a “Romesco de Tarragona”. L’objectiu final és aconseguir la nominació del “Romesco de Tarragona” com el plat típic de la ciutat.

El programa de les III Jornades del Romesco de Tarragona oferirà les següents activitats:


Dimecres 10 d’octubre, a les 10.00 h, al Mercat Central (Plaça Corsini)
• Presentació dels diferents show cooking que es faran al voltant del romesco, de la mà del blogger gastronòmic Txaber Allué (El Cocinero Fiel) i amb una primera demostració de cuina del Restaurant Manolo.

Del 10 al 13 d’octubre, de 20.00 h a 22.00 h

• Tasta Romesco. Els restaurants participants oferiran el seu propi tastet de romesco, al preu de 3€, maridat amb una copa de cervesa Estrella Damm Inedit.

De l’11 al 28 d’octubre
• Menús gastronòmics de Romesco. Els restaurants participants oferiran un menú ‘romescaire’ dissenyat per a les jornades, acompanyat de cervesa Estrella
Damm Inedit.

Divendres 19 d’octubre, a les 10.00 h, al Mercat Central (Plaça Corsini)
• Show cooking de Romesco a càrrec del Cocvla.

Divendres 26 d’octubre, a les 10.00 h
, al Mercat Central (Plaça Corsini)
• Show cooking de Romesco, a càrrec del restaurant Auriga.

Del 15 al 19 d’octubre i del 22 al 26 d’octubre, al matins
• El Romesco a les Escoles (activitat didàctica sobre la picada tradicional de romesco).

Del 15 al 19 d’octubre i del 22 al 26 d’octubre, a les 19.00 h
• Romesco a les Cuines. Lloc: Cuines GT.

Tota la informació sobre els participants i els menús a la web: www.tarragonagastronomica.cat.

Segells de reconeixement d’administració oberta