Esteu aquí: Inici Comerç Notícies economia i comerç Tarragona Gastronòmica arrenca amb les I Jornades del Peix Blau

Tarragona Gastronòmica arrenca amb les I Jornades del Peix Blau

Tarragona Gastronòmica arrenca amb les I Jornades del Peix Blau

De l’1 al 17 de juny, vint-i-nou restaurants oferiran menús a 20 i 30€ on la base dels plats serà el Peix Blau de Tarragona
Tarragona Gastronòmica arrenca amb les I Jornades del Peix Blau Un dels plats que es poden degustar
31/05/2012

 

Vint-i-nou restaurants de la recentment creada federació Tarragona Gastronòmica, que agrupa els tres grans col3lectius de restauradors de la ciutat, ARCS (Serrallo), Tarracogust (Centre) i ARPA (Part Alta), posen en marxa des del divendres dia 1 i fins el diumenge 17 de juny les I Jornades gastronòmiques del Peix Blau de Tarragona.

Cadascun dels restaurants participants ha elaborat un menú degustació de la cuina del peix blau, amb uns preus que van dels 20 als 30 euros en funció de l’establiment i de la proposta gastronòmica que es fa. A més, cada menú és diferent i ha estat dissenyat segons la pesca del peix blau que es produeix en aquesta època de l’any a la costa tarragonina.

Així, per exemple, aquelles persones que vulguin redescobrir la cuina del peix blau podran tastar, entre d’altres plats, una pomada d’anxoves amb pa de vidre i chutney de tomàquet; una coca negra de sardines i melmelada de ceba; un tàrtar de verat amb daikon i gelat de wasabi; un cremós de formatge blau i peix blau fumat; uns seitons de Tarragona saltats amb all i bitxo; o un humus amb curri i llima, i xips cruixents de seitó.

La regidora de Comerç i Turisme, Patricia Anton, ha indicat que l’objectiu de les I Jornades gastronòmiques del Peix Blau “és posar en valor la cuina de Tarragona elaborada a base de productes frescos, de proximitat i de qualitat”. En aquest sentit, Anton ha destacat “l’esforç que està fent el sector de la restauració a Tarragona per posicionar la marca de ciutat com un dels punts de referència del turisme gastronòmic”.

Les I Jornades del Peix Blau, que es fan amb el suport del Pla de Competitivitat Turística de la Tarraco Romana, també es poden seguir a través de les xarxes 2.0: al Facebook de Tarragona Gastronòmica; al Twitter amb el nick @TGNGastronomica; i al Foursquare de Tarragona Gastronòmica, on s’ha obert una carpeta amb tots els restaurants participants, les direccions, els telèfons de reserva i algunes fotografies dels plats que es podran tastar durant les jornades.

També trobareu tota la informació a la web del col·lectiu http://www.tarragonagastronomica.cat/inici.

Segells de reconeixement d’administració oberta