Esteu aquí: Inici Comerç Notícies economia i comerç Tarragona Gastronòmica engega amb tres setmanes de cuina de l’arròs

Tarragona Gastronòmica engega amb tres setmanes de cuina de l’arròs

Tarragona Gastronòmica engega amb tres setmanes de cuina de l’arròs

Del 29 de maig al 16 de juny se celebren les I Jornades Gastronòmiques de l’Arròs, oferint un arròs diferent per a cada setmana.
Tarragona Gastronòmica engega amb tres setmanes de cuina de l’arròs Cartell de les Jornades
28/05/2013

 

Setze restaurants del col·lectiu Tarragona Gastronòmica participaran del 29 de maig al 16 de juny a les I Jornades Gastronòmiques de l’Arròs, oferint un arròs diferent per cada setmana. Cada restaurant oferirà el seu arròs de la setmana a un preu de 12€ el plat, que podrà maridar amb el vi recomanat de les jornades, un ‘Som 19’ (DO Terra Alta), a 9,50€ l’ampolla.

Les I Jornades Gastronòmiques de l’Arròs s’han presentat aquesta tarda al restaurant ONA de l’hotel Husa Imperial Tarraco. L’acte, que han presentat la regidora de Comerç i Turisme, Patricia Anton, i la vicepresidenta de Tarragona Gastronòmica, Laura Recasens, ha comptat amb la participació d’arrossaires del Delta de l’Ebre, del Celler Cooperatiu de Gandesa i del cuiner Oriol Castro, mà dreta de Ferran Adrià al restaurant El Bulli des del 1997. Patricia Anton ha destacat que “després de l’experiència amb el peix blau i el romesco, ara tocava fer justícia amb els arrossos, un altre dels plats típics de la cuina de Tarragona”.

Paral·lelament a les jornades gastronòmiques també s’han programat diverses activitats complementàries. Així, aquest dimecres, 29 de maig, el restaurant Mos farà una demostració (show cooking) de la cuina de l’arròs, al Mercat Central de Tarragona.

I el divendres 31 de maig, dissabte 1 i diumenge 2 de juny, tothom que ho desitgi podrà fer degustacions d’arrossos dels restaurants Mare Nostrum, Quim Quima, Degvusta, Onada i El Llagut, a l’estand de Tarragona Gastronòmica a la Fira DO Tarragona. El preus per tastet serà de 3€.

Les jornades comptaran amb una gran varietat d’arrossos, com ara: arròs caldós de llamàntol i calamarsets de platja; arròs cremós de ceps i foie; arròs de romesco; arròs amb calçots a la brasa, baldana de ceba i oli de nyores; arròs a la cassola de confit de porc amb caragols i verdures de primavera; arròs cremós amb Maó i tòfona; un rissotto de bolets i botifarra negra amb formatge de Parma; o arròs fumat d’anguila, albergínia a la brasa i encenalls cruixents de cecina; entre molts d’altres.

Segells de reconeixement d’administració oberta