Esteu aquí: Inici Comerç Notícies economia i comerç Una vintena de cellers presentaran els seus vins a la mostra "Montsant a la Rambla”

Una vintena de cellers presentaran els seus vins a la mostra "Montsant a la Rambla”

Una vintena de cellers presentaran els seus vins a la mostra "Montsant a la Rambla”

Se celebrarà a la Rambla Nova el dissabte 1 de setembre d’11 del matí a 9 del vespre. Gràcies a la col•laboració de Tarragona Gastronòmica, els assistents podran acompanyar el tast de vins amb les tapes del Restaurant Cócvla, que també serà present a la jornada amb el seu propi estand.
Una vintena de cellers presentaran els seus vins a la mostra "Montsant a la Rambla” Foto: Mauri
30/08/2012

 

La consellera de Comerç i Turisme, Patricia Anton; acompanyada del president de la D.O. Montsant, Jaume Domènech; el gerent del Restaurant Cócvla, Carlos Segarra i l’enòleg i membre del Consell Regulador de la DO, Joan Asens, ha presentat la fira “Monstant a la Rambla”, on vint-i-quatre cellers de la D.O. Montsant donaran a tastar els seus vins a la Rambla Nova de la ciutat. La mostra tindrà lloc el proper dissabte dia 1 de setembre d’11 del matí a 9 del vespre.

Després de la bona acollida que el passat novembre va tenir la iniciativa “Montsant es planta a Barcelona”, la D.O. Montsant i els seus cellers mantenen l’aposta de donar a conèixer els seus vins al consumidor final català. Per un preu de 10€, els assistents rebran una copa Riedel i 5 vals de degustació per tastar els vins dels cellers que seran presents a la mostra. Molts d’aquests vins (blancs, negres, rosats i dolços) gaudeixen del reconeixement dels crítics més influents, no només a nivell català i estatal sinó també en l’àmbit internacional.

A més, i gràcies a la col·laboració de Tarragona Gastronòmica, els assistents podran acompanyar el tast de vins amb les tapes del Restaurant Cócvla, que també serà present a la jornada amb el seu propi estand.

La Mostra “Montsant a la Rambla” compta amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona i s’emmarca en la celebració dels 10 anys de la D.O. Montsant, una regió vitivinícola de la comarca del Priorat que des de la seva creació l’any 2001 ha estat excel·lentment valorada per la qualitat dels vins que s’hi elaboren. La consellera Patricia Anton ha destacat que “des de l’Ajuntament estem encantats de poder donar recolzament a aquesta fira. Esperem que tingui èxit i que no sigui la última edició”.

Cellers participants

Els cellers participants a la mostra seran: Alfredo Arribas, Celler Laurona, Vinyes Domènech, Celler el Masroig, Celler Anguera Domènech, Vins de Mas Sersal, Coca i Fitó, Mas de l’Abundància, Cooperativa la Serra d’Almos, Baronia d’Entença, Ronadelles, Cellers Unió, Orto Vins, Cooperativa d’Ulldemolins, Celler de Capçanes, Cingles Blaus, Celler Vendrell Rived, Vinaterrers del Coll de Móra, Cooperativa de Cornudella, Ficaria Vins, Cellers Cedó Anguera, Venus La Universal, Celler Sant Rafel, Mas de les Vinyes.

Aposta pel mercat català

Tot i que un 70% dels vins de la D.O. Montsant es consumeixen fora de Catalunya, és també cert que un 25% dels vins acaben en taules catalanes. En aquest sentit, Catalunya és un bon mercat per als vins de la D.O. No obstant això, des del Consell Regulador i els seus cellers s’està fent un esforç per enfortir-hi aquesta presència, un esforç que es tradueix en l’organització de mostres de vins com la que acollirà el proper dissabte 1 de setembre la Rambla de Tarragona.

En aquest sentit, un dels punts forts d’iniciatives com aquesta rau en què són els propis elaboradors els que apropen el producte al consumidor final, un contacte directe que afavoreix la coneixença d’uns vins que mantenen una forta vinculació amb la terra i amb les persones que els elaboren.

Montsant, una D.O. que s’ha fet gran

En 10 anys, la D.O. Montsant ha passat de tenir una quinzena de cellers a prop de 60. A aquests cal sumar-hi prop d’una cinquantena d’empreses comercialitzadores, aquelles que utilitzen les instal·lacions d’un altre celler per elaborar-hi els seus vins amb marca pròpia.

Actualment, a la D.O. Montsant hi ha plantades unes 1.800 hectàrees de vinya, principalment de varietats negres com la garnatxa i la carinyena, que apleguen 2/3 parts del total. Aquestes dues són les varietats autòctones de la D.O. Montsant, les que defineixen els seus vins. Amb tot, cada cop més cellers amplien la seva gamma de vins amb blancs, elaborats majoritàriament amb garnatxa blanca i macabeu. Entre negres, blancs, rosats, dolços i rancis, a la D.O. Montsant s’embotellen anualment uns 5 milions d’ampolles.

Segells de reconeixement d’administració oberta