Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2009 Èxit de la primera edició del festival Tarragona Mestival Sound

Èxit de la primera edició del festival Tarragona Mestival Sound

Èxit de la primera edició del festival Tarragona Mestival Sound

El Tarragona Mestival Sound ha estat una mostra de la diversitat cultural i social existent a la ciutat
Èxit de la primera edició del festival Tarragona Mestival Sound Concert del grup Ai, Ai, Ai
11/08/2009

El passat cap de setmana va tenir lloc la primera edició del Tarragona Mestival Sound al barri de Torreforta impulsat des de la Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona.

Aquest festival està concebut com un crit a la festa com espai de trobada i de construcció cultural on es dona especial importància a la barreja de músiques de diferent origen.

El divendres, els més de 1100 assistents van poder gaudir al llarg de la nit de diverses propostes artístiques multiculturals. Entre aquestes cal destacar la demostració de ball del grup salsa Asere, la música marroquina del cantant Abdeljalil Kodssi i la salsa colombiana de l’orquestra La Clave.

La mostra solidaria i cultural que es va dur a terme dissabte a la tarda va estar ambientada pels Game Over Selectors i per Jöel+DJ Strom que van congregar un nombrós públic que va poder participar a la sessió de micro obert en què els assistents van poder mostrar les seves habilitats en l’art del hip hop i la improvisació. Cal remarcar que més de vuit-centes persones van participar d’aquesta fira que va comptar amb la presència d’entitats del barri com l’A.D. Torreforta i l’Associació de Diables Foc i Gresca i de les ONG Asamblea de Cooperació per la Pau, el Comité Òscar Romero i l’Associació Catalana d’Enginyers Sense Fronteres.

Els Roe Green & TxipiAité Band van donar el tret de sortida als concerts nocturns a ritme de reggae. Cap a la mitjanit, els Ai, Ai, Ai van agafar el relleu amb la seva rumba catalana i després la Kinky Beat amb el seu mestissatge jungle. Mentres, a l’escenari chill els DJ Paudebanyoles i DJ Lucky Goodfellah ens van transportar als ritmes ye ye més animats dels seixanta i setantes. El Xeriff Sound System (cantant dels Dr. Calypso) va tancar una nit de música diversa que va satisfer els diferents interessos culturals dels més de 1500 assistents.

Aquesta nova proposta ha estat una mostra de tendències musicals, artístiques i culturals existents i cohabitades en la nostra ciutat. Gràcies a la participació i la implicació dels diferents col·lectius i veïns del barri aquesta iniciativa ha estat un èxit i es preveu una nova edició per l’any vinent.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta