Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2010 El Club dels Tarraconins presenta el seu nou conte de cromos

El Club dels Tarraconins presenta el seu nou conte de cromos

El Club dels Tarraconins presenta el seu nou conte de cromos

Més de 70 comerços i entitats de la ciutat participen en la col·lecció
El Club dels Tarraconins presenta el seu nou conte de cromos Portada del conte
02/11/2010

“Un dia de somni amb la Nineta i l’Ivori” és el títol de la nova aventura dels protagonistes del Club dels Tarraconins. Es tracta d’un conte de cromos col·leccionable creat per l’escriptor tarragoní Joan Rioné i que compta amb il·lustracions de Txomin Medrano.

Aquest nou conte es podrà aconseguir el diumenge 14 de novembre amb el Diari de Tarragona. El projecte ha implicat a tota la ciutat, ja que els cromos es podran recollir gratuïtament en més de 70 comerços, establiments, entitats i espais de la ciutat.

L’objectiu és difondre, a través de la lectura, una nova aventura dels personatges del Club dels Tarraconins per tractar eixos temàtics com: la cura pels animals domèstics; el reciclatge i la reutilització; la neteja de la ciutat; la convivència; la preservació del medi ambient; la tolerància, i l’ajuda a la gent gran. És una de les accions d’enguany amb les quals s’han transmès els valors del civisme a tots els socis del Club.

És un projecte del Club dels Tarraconins i de la Conselleria de Medi Ambient, Sostenibilitat i Salut de l’Ajuntament de Tarragona.

La història

La Nineta i l’Ivori han quedat amb el seu amic Juli per passar el dia junts a Tarragona. Moltes aventures els esperen arreu de la ciutat. Amagats dins la motxilla del Juli, aniran amb ell a l’escola, tastaran els macarrons de la seva àvia i faran un castell de sorra a la platja. També hi haurà temps de passejar per Tarragona, trobar-se amb el Wanda i la seva colla i comptar totes les estrelles que hi ha al cel. Tot plegat en un dia de somni que mai oblidaran.

El tàndem tarragoní Joan Rioné i Txomin Medrano

Amb el suport de la unitat de Lletres de l’Àrea de Cultura, el passat mes d’abril es va convocar un concurs obert, per escollir l’escriptor i l’il·lustrador del conte. Els guanyadors van ser dos joves tarragonins: Joan Rioné, com a escriptor, i Txomin Medrano, com a il·lustrador.

L’extensió del conte és de 20 pàgines que contenen 4 o 5 cromos cada una. Té un total de 72 cromos. S’editaran i es distribuiran 20.000 exemplars del conte i 1.584.000 cromos.

L’alcalde, la Nineta i l’Ivori repartiran el primer cromo
El dilluns 15 de novembre a les 17.30 h, a la plaça Verdaguer, l’alcalde, la Nineta i l’Ivori s’encarregaran de repartir el cromo que marcarà l’inici de la col·lecció.

Per aquesta ocasió comptarem amb la presència de Tecla’t Magi’c, dels creadors del conte i de totes les persones i entitats que s’han implicat amb el projecte. La contacontes Imma Pujol serà l’encarregada d’explicar a tots els nens i nenes que s’apropin a la plaça Verdaguer la tarda del dia 15, aquesta nova història de la Nineta i l’Ivori.

A partir del dia següent, 16 de novembre, tots els ciutadans podran anar recollint gratuïtament la resta de cromos seguint una guia d’establiments col·laboradors que s’entregarà amb el conte.

Espectacles de titelles per donar a conèixer la nova aventura
Per donar a conèixer la nova aventura de la Nineta i l’Ivori, els membres del viver d’actors i titellaires del Club faran viatjar l’espectacle de titelles en 4 dies i escenaris diferents, repartits de la següent manera:

  • Dimarts 23 de novembre, a les 17.30 h, al Centre Cívic de Torreforta.
  • Dimecres 24 de novembre, a les 17.30 h, al Centre Cívic de Bonavista.
  • Dijous 25 de novembre, a les 17.30 h, al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau.
  • Divendres 26 de novembre, a les 18 h, a l’auditori Fundació Caixa Tarragona.

El nou conte de cromos del Club dels Tarraconins busca seguir promovent la il·lusió dels més petits cap a la seva ciutat i per compartir amb els socis i les seves famílies les noves aventures dels seus personatges en una de les convocatòries més ambicioses que ha organitzat el Club fins ara.

Aquesta col·lecció del Club dels Tarraconins arriba quan ja compta amb 8.318 socis i sòcies.
 

Segells de reconeixement d’administració oberta