Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2010 El Servei Municipal d’Ocupació aconsegueix una subvenció de 658.000€

El Servei Municipal d’Ocupació aconsegueix una subvenció de 658.000€

El Servei Municipal d’Ocupació aconsegueix una subvenció de 658.000€

L'Ajuntament ha posa en funcionament dues cases d'oficis en sectors emergents gràcies a una subvenció del Servei d'Ocupació i el Fons Social Europeu
27/09/2010

Les cases d'oficis són programes que combinaran l'ensenyament teòric i el treball en les quals hi podran participar 60 alumnes per tal que aprenguin un ofici i adquireixin hàbits de treball i estudi. El programa començarà el 14 d'octure i tindrà una durada de 12 mesos dels quals sis seran de formació teòrica amb matèries relacionades amb l'ofici i assignatures instrumentals (català, informàtic, habilitats social, etc.) i la resta de mesos seran de treball en equipaments municipals.

Durant la formació els alumnes cobraran una beca que els ajudarà a cobrir les despeses de transport o dietes que els pugui ocasionar la participació al programa, a raó de 9 € diaris. D'altra banda, durant els mesos de feina la retribucuó serà d'uns 600€ aproximadament.

És molt important tenir en compte que la formació relacionada amb l’ofici s’ha programat en funció del programa de qualificacions professionals de la Generalitat, cosa que facilitarà als alumnes l’homologació d’aquests estudis. Els requisits per participar-hi és ser menor de 25 anys, estar donat d’alta a l’atur i preferentment no haver acabat els estudis obligatoris. L’objectiu és que assoleixin les bases per desenvolupar un ofici i reprenguin hàbits d’estudi que els ajudin a finalitzar la ESO o a continuar amb mòduls de Formació Professional.

La Generalitat i l’Ajuntament de Tarragona aposten per la millora de la qualificació professional dels nostres joves impulsant les cases d’oficis en sectors emergents, com són l’atenció a persones i tot el relacionat amb la sostenibilitat mediambiental. Aquests programes treballen amb els joves de forma integral i els preparen per treballar i per ampliar els seus estudis.

Pel Servei Municipal d’ocupació ja és la tercera casa d’oficis relacionada amb la sostenibilitat mediambiental, les altres dues han tingut molt bons resultats i la ciutat les ha notat per exemple amb la instal·lació d’aires condicionats en els centres cívics o en la instal·lació de plaques solars en tots els CEIP. Ara per primer cop, fruit de l’interès de la Generalitat i de l’Ajuntament per la formació integral dels joves, hi haurà dues cases d’oficis funcionant simultàniament a la ciutat.
 

Segells de reconeixement d’administració oberta