Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2010 Joventut dóna impuls als equipaments per a joves

Joventut dóna impuls als equipaments per a joves

Joventut dóna impuls als equipaments per a joves

La Capsa Jove a la Tabacalera i l’Oficina Jove a Lletres, en són els més destacats
Joventut dóna impuls als equipaments per a joves D'esquerra a dreta, la regidora de Joventut, Sandra Coloma; l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros i el president de l'Associació de Músics de Tarragona, Miguel Alberto Cruz
17/03/2010

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros i la consellera de Joventut, Sandra Coloma, han presentat aquest dimecres el resultat d’un treball que s’ha desenvolupat a través del Pla Local de Joventut i de la diagnosi de la situació dels equipaments per a joves a la ciutat i que dóna resposta a les llargues demandes fetes per la gent jove de la ciutat.

La planificació dels equipaments i serveis per a joves, doncs, s’explica principalment amb tres projectes, que són:
 1. Capsa jove. Espai per als joves, amb la implicació i treball conjunt de l’Associació Músics Tarragona (AMT) en la programació conjunta d’espectacles i la gestió dels bucs d’assaig. Aquesta col·laboració es materialitzarà en un futur en un conveni de col·laboració entre la conselleria de Joventut i l’AMT. Aquest equipament es farà enguany amb pressupost dels FIL.
 2. Oficina Jove. Finestreta única i casal de joves. Finestreta juntament amb d’altres administracions, Generalitat i Consell Comarcal, que s’obrirà el juny 2010. També es preveu l'adequació d'un casal de joves, que estarà enllestit el novembre 2010. Aquests espais estaran ubicats a l’antiga Facultat de Lletres.
 3. Centres cívics. Espais per a joves que ja fa temps que funcionen, amb personal humà bon coneixedor de la realitat social i dels joves de la zona, que volem potenciar.
 

El projecte de la Capsa Jove

La Capsa Jove s’ubicarà a les plantes baixa i primera del magatzem número 1 de la l'antiga Tabacalera i serà un edifici plurifuncional de l’Àrea de Joventut que albergarà serveis de l’àrea, bucs d’assaig, serveis de gestió musical de l’Associació de Músics de Tarragona i aules de formació.
 
La planta baixa serà un espai multifuncional en què s’ubicarà:
 • Un punt d’informació juvenil
 • Oficines de gestió
 • Àrea d’autoconsulta
 • Sala de concerts
 • Servei de bar
 
La primera planta disposarà de:
 • Tres aules més dos espais annexes, un destinat a oficines i l’altre, amb un caràcter més polivalent, per a usos diversos en funció de les necessitats de cada moment
 • Cinc bucs d’assaig (dos d’ells poden funcionar com a sala de gravació)
 • Sala de controls de gravació
 • Un espai de videocreació
 • Arxiu
 
Cada planta té una superfície de 700 m2, la qual cosa suposa una superfície total de 1.400 m2. 
 
Aquesta planificació, que serà una realitat aquest mateix any, pretén donar un impuls per pal·liar enD'e dèficit d’equipaments juvenils que tenim a la ciutat per dotar els joves de les necessitats que tenen, tant d’espai com de personal humà. 
Segells de reconeixement d’administració oberta