Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2010 Joventut presenta el projecte "Arts urbans, el carrer com a espai de creació"

Joventut presenta el projecte "Arts urbans, el carrer com a espai de creació"

Joventut presenta el projecte "Arts urbans, el carrer com a espai de creació"

Llicències perquè els joves puguin expressar les seves creacions artístiques al carrer
15/07/2010


Des de la Conselleria de Joventut, amb les accions que s’impulsen per tal de dinamitzar i interactuar a l’espai públic, es presenta aquest projecte que vol donar cabuda a totes les iniciatives perquè artistes i creadors juvenils disposin d’espais per tal de donar a conèixer la seva tasca a la ciutadania.

Dintre de l’eix de “desenvolupament i expressió” del Pla local de Joventut i continuant amb la línia que es va encetar amb el projecte “Murs que parlen” (cessió de permisos per pintar murs i parets de la ciutat),o d’altres iniciatives com la Mostra d’espectacles al carrer, Mostra de teatre Jove o Cultura de Carrer, es presenta aquest projecte de foment de la participació ciutadana adreçat a tots els col·lectius artístics i culturals en diferents àmbits.
 

Què volem?

El projecte "Arts Urbans" vol promoure l’expressió dels joves en totes les disciplines artístiques aplicables al carrer i pel carrer, estimulant l’ús de l’espai públic a través de possibilitar actuacions i exhibicions puntuals amb la cerca d’espais i donar l’opció als col·lectius artístics o grups de persones de donar-se a conèixer a través de la mostra del seu treball al carrer.
Aprofitant l’espai públic com espai d’interacció, es vol arribar a totes les iniciatives que sorgeixen i aconseguir sorgir un feedback entre l’administració i els col·lectius a més del públic en general.
 

Què oferim?

Facilitar l’accés als carrers i places (disponibles) de la ciutat intermediant amb els joves creadors i emergents i l’administració municipal, a través de facilitar els permisos que recauen en domini públic.
També es realitzarà la difusió de l’activitat al web i a les xarxes socials de la secció de Joventut.
 

Altres dades

La inauguració del projecte serà el proper dia 28 de juliol a les 22:30 h a la Plaça dels sedassos i programat dintre del cicle que s’està desenvolupant aquests dies “Cultura de carrer” a càrrec dels col·lectius Kabuki, Pedro Alba i el músic Pere Nolasc, artistes en diferents disciplines que es fusionaran artísticament en un mateix espai per tal de donar a conèixer aquest projecte.
 
Places que estaran disponibles a disposició dels col·lectius: plaça dels Sedassos, plaça de les Cols, plaça dels Natzarens, plaça del Tarragonès (Torreforta), plaça de Riu clar. (Aquestes inicialment, tot i que es valoraran altres propostes d’espais).
 
Bases i funcionament del projecte: estarà a disposició dels interessats un document explicatiu de les normes i funcionament per a totes les accions programades.
Es realitzarà una memòria visual i fotogràfica que es podrà visitar i estarà a disposició dels col·lectius al web jove: www.tarragonajove.org
 

 

Segells de reconeixement d’administració oberta