Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2011 Aquest dimecres s'han lliurat els diplomes als alumnes que han participat en programes formatius de Tarragona Impulsa

Aquest dimecres s'han lliurat els diplomes als alumnes que han participat en programes formatius de Tarragona Impulsa

Aquest dimecres s'han lliurat els diplomes als alumnes que han participat en programes formatius de Tarragona Impulsa

Els 113 participants han realitzat cursos per millorar les seves qualificacions professionals i augmentar les possibilitats d'inserció laboral
27/07/2011

Aquest dimecres, a la sala d’actes de l’Ajuntament, s’han lliurat els diplomes als 113 alumnes que han participat en programes de formatius de Tarragona Impulsa, l'àrea de l'Ajuntament que treballa en formació, ocupació i empresa. El alumnes que han rebut els diplomes acreditatius han participat en els següents programes: 25 han fet el d’administratius polivalents per a pimes mitjançant la simulació d’empreses (SEFED) i 88 han realitzat cursos del programa Reinicia’t en les modalitats d’operari de magatzem, zelador sanitari i carretoner.

L'acte de lliurament ha comptat amb la presència del tinent d’alcalde de Treball, Activació Econòmica i Joventut, Javier Villamayor; el director dels Serveis Territorials del Servei d’Ocupació de Catalunya, Francisco Javier Viejo, i el director de la Fundació Inform, Miquel Muç Valls.

SEFED - Programa formatiu per a admnistratius polivalents per a pimes mitjançant la simulació d’empreses

En el darrer curs han participat 32 alumnes que han realitzat 644 hores de formació en matèries bàsiques pel treball administratiu de les pimes. Aquest curs té com a finalitat formar en el camp de l'administració i la gestió empresarial les persones en situació d'atur. El mètode per fer-ho és mitjançant la reproducció de situacions reals de treball, estructurant l'aprenentatge dins d'una empresa simulada.

Amb aquesta organització s'ofereix a l'alumnat un clima de treball molt semblant al que trobaria a una empresa administrativa real, i se'l dota d'una experiència, uns coneixements i una convivència que l'ajuda a incorporar-s'hi d'una forma més senzilla i completa. Gràcies a aquestes empreses simulades els alumnes desenvolupen tasques de personal d'empresa, i es troben sota la tutel·la de professors que encarnen les figures de caps de departament i gerència. D'aquesta manera adquireixen els coneixements necessaris per incorporar-se a una empresa aprenent com funciona des de dins, de manera que l'aprenentatge resulta molt més directe, pràctic i eficaç.  El curs va començar el 10 de gener i va finalitzar el 17 de juny. Tots els alumnes han realitzat 40 hores de pràctiques en diferents empreses del territori.

Aquest programa està cofinançat pel SOC i el Fons Social Europeu.

Reinicia’t - Programa d’orientació, inserció i formació per a persones majors de 50 anys en situació d’atur

L’objectiu d'aquest programa és acompanyar als usuaris en el procés d’inserció laboral. Això es fa dotant-los de recursos per a la recerca de feina (preparació de cv, simulació d’entrevistes, fonts per a la recerca d’ofertes...) i oferint formació amb l’objectiu de reorientar el seu perfil professional cap a sectors amb demanda de treball.

La durada del programa és d’un any, de gener a desembre, i està cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya. El pressupost total és de 408.000€ dels quals 363.120€ els aporta el SOC i la resta, 44.880€ l’Ajuntament.

S'han atès a 280 persones a través de tutories individuals i grupals. És un programa molt personalitzat ja que s’incideix en els aspectes que necessita especialment cada persona. Per exemple, es fan simulacions d’entrevistes de treball, adequació dels CV a les ofertes, recerca d’ofertes per internet, etc.

Els 88 diplomes que s’han lliurat corresponen als següents cursos:

  • Operari de Magatzem. 260 hores. 16 alumnes. Pràctiques a Carrefour.
  • Zelador sanitari. 304 hores. 3 edicions. 35 alumnes en total. Pràctiques a Residencia Ítaca, Hospital Sant Joan i Residència Les Alzines.
  • Carretoner. 25 hores. 2 edicions. 37 alumnes en total.

En total s’han format fins ara a 88 persones. 18 persones més s’estan formant actualment en ‘Instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes’.

El compromís del programa és treballar activament per la inserció laboral de les persones que hi participen, per això les 3 persones que fan l’atenció personalitzada fan recerca activa d’ofertes de treball que no excloguin a majors de 50 anys i fan el seguiment de cada persona durant tot l’itinerari, fins i tot, un cop que s’insereix al mercat de treball.

Tarragona Impulsa

Tarragona Impulsa és la nova àrea de l'Ajuntament de Tarragona que ofereix serveis de formació a persones que estiguin treballant o en situació d'atur, orientació laboral i borsa de treball, i assessorament per a la creació i consolidació d'empreses. A més, des d'aquest organisme es desenvoluparan programes de promoció del teixit empresarial.

Segells de reconeixement d’administració oberta