Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2011 Dimecres se celebra la VII Jornada de Creació d'Espais Interculturals

Dimecres se celebra la VII Jornada de Creació d'Espais Interculturals

Dimecres se celebra la VII Jornada de Creació d'Espais Interculturals

Es durà a terme a l’Espai Jove Kesse dins la programació de la Tardor Intercultural
07/11/2011

El conseller de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona, Javier Villamayor, inaugurarà aquest dimecres dia 9 de novembre la VII Jornada de Creació d’Espais Interculturals que, enguany, vol reflexionar sobre el tema de les dones joves i immigrants, sota el paraigües de la convivència entre cultures. La jornada es desenvoluparà a l’Espai Jove Kesse i servirà per posar damunt la taula diferents estudis que analitzen el fenomen i per presentar experiències pròpies de dones immigrants a Tarragona. Està pensada com un espai de reflexió i debat, per tal d’analitzar i posar en comú el treball i les iniciatives que s’estan duent a terme al voltant de temes d’immigració i dones i de com aquestes contribueixen a fomentar la convivència entre joves de diferents cultures.

Després de la presentació institucional, a les 10.15 h tindrà lloc la conferència “La singularitat de les migracions de les dones” a càrrec de Montserrat Soronellas, professora del Departament d’Antropologia, Filosofia i Treball Social i coordinadora del Màster en Migracions i Mediació Social de la Universitat Rovira i Virgili. La xerrada farà un repàs a les singularitats que marquen i han marcat els projectes migratoris de les dones. Posteriorment, a les 11 h, hi haurà un esmorzar intercultural a càrrec de Raíces Proyectos Interculturales.

A les 11.30 h es durà a terme la conferència “Dones immigrades creant espais”, a càrrec de Remei Sipi, presidenta de l’Associació de Dones E’Waiso Ipola.

De 12.15 a 13.15 h es farà la taula rodona “Dones, joves i immigrants i la creació d’espais interculturals” on hi participaran, Nasri-Jaira, membre de l’Associació de la Comunitat Islàmica Ar-Risala; Romina Belen Russo, membre de la Casa Argentina de Tarragona; Celeste Madrid, membre de la Casa Argentina de Tarragona; Nina, membre de l’associació Balafont; i Joselin, membre de les entitats Amistades entre Hermanos de Filipinas.

Per acabar, de 13.15 a 14 h es presentarà la publicació “Implicades. Vides expressives de dones vingudes a Tarragona”. En aquesta presentació hi participaran algunes de les seves protagonistes, concretament, Charo Maltesse, Andrea Eidenhammer i Carolina Morales.

La VII Jornada de Creació d’Espais Interculturals s’inclou dins la programació de la Tardor Intercultural organitzada pel Servei Municipal de Joventut.

Segells de reconeixement d’administració oberta