Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2011 El Palau acollirà dissabte una jornada solidaria amb el Japó

El Palau acollirà dissabte una jornada solidaria amb el Japó

El Palau acollirà dissabte una jornada solidaria amb el Japó

El preu de l'entrada serà de 3 € i els beneficis es destinaran a ajudar els damnificats del tsunami
15/11/2011

El Palau Firal i de Congressos acollirà el proper dissabte, 19 de novembre, una jornada solidària en favor dels damnificats del terratrèmol i tsunami que es va produir al Japó el passat mes de març. La Jornada està organitzada per  l'Associació Cultural Nakama amb la col·laboració de l’Empresa Municipal de Desenvolupament Econòmic (EMDE). La recaptació de les entrades, que tindran un preu de 3 €, es destinarà  als afectats de la zona de Tohoku Kanto Dai Shinsai mitjançant Creu Roja del Japó.

El tinent d’alcalde i president de l’EMDE, Javier Villamayor, ha manifestat que “ es tracta de recaptar el màxim possible i és una oportunitat perquè Tarragona demostri la seva solidaritat amb el poble japonès que ha patit una tragèdia humana molt important”.

A partir de les 11 del matí i fins a les 20.30 h se celebraran diferents activitats relacionades amb la cultura japonesa. Des de primera hora del matí es  podrà visitar l'exposició de kimonos i accessoris, ukiioe (quadres japonesos) i maquetes de temples japonesos cedides pel Consolat General de Japó a Barcelona. A partir de les 12 h del migdia es realitzaran demostracions de cuina japonesa, d'ikebana (arranjaments florals) i bonsais. Paral·lelament a aquestes activitats, es realitzaran tallers de shiatsu (massatges), shodo (cal·ligrafia), origami (papiroflèxia). També s'habilitarà una zona de botigues d'articles, menjars i còmics japonesos. A les 15 hores,  es projectarà a l'auditori August la pel·lícula japonesa guardonada amb diferents premis d'entre els quals l'Òscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa, Okuribito. A partir de les 17.30 h, a l’auditori August, es durà a terme una  demostració d'arts marcials, Taiko i contes japonesos.

Per acabar la jornada se celebrarà un sopar benèfic. Els interessats a assistir-hi poden contactar amb l’Associació Nakama, telèfon: 626 813 617.

A la jornada hi assistirà la presidenta de l'associació Nakama, Momoyo Nishiyama, i es comptarà amb la presència del cònsol del Japó a Barcelona, Norio Sudo.

També se celebrarà el 40è aniversari de l'escola Karate kushinka a Catalunya i s’inaugurarà la nova seu social de Nakama, l'Associació d'Amics de la Cultura Japonesa, al carrer Ventallols, 15.

Segons els organitzadors, aquesta serà una jornada per agermanar la societat catalana i japonesa, a la vegada que es contribueix en una bona causa com és el suport pels damnificats del terratrèmol del Japó. Una oportunitat de donar a conèixer diferents aspectes d'aquesta cultura oriental que cada cop té més amants arreu del món.

Jornada solidària Tarragona - Japó

  • Lloc: El Palau
  • Dia: Dissabte, 19 de novembre de 2011
  • Horari: d’11 a 20.30 h
  • Preu de l'entrada - donatiu: 3€ / persona
Segells de reconeixement d'administració oberta