Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2011 Els Tarraconins llegeixen per reivindicar els seus drets

Els Tarraconins llegeixen per reivindicar els seus drets

Els Tarraconins llegeixen per reivindicar els seus drets

Serà amb motiu del Dia de la Infància
18/11/2011

El Club dels Tarraconins i els departaments de Cultura i Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona, impulsen una activitat innovadora per a celebrar el Dia Mundial de la Infància: una Acampada de Contes. Es tracta d’un espai per a petits i grans amb infinitat de contes per llegir i remenar lliurement. L’Acampada de Contes es farà el proper diumenge 20 de novembre, de 10 a 14 h al Jardí Romà (antic Parc de les Granotes).

Hi haurà diferents espais de lectura, cadascun d’ells tematitzats amb algun personatge fantàstic:

  • Racó del Patufet: contes catalans i revistes del Cavall Fort i Tatano.
  • Racó central del Drets dels Infants: contes sobre els Drets dels Infants.
  • Racó de la Nineta: contes emmarcats a Tarragona.
  • Racó del Tintín: còmics recomanats per Emili Samper al web www.tarraconins.cat (especialista del món del còmic i col·laborador del Club dels Tarraconins).
  • Racó del Teo: contes per als més petits (de 0 a 3 anys).
  • Racó de l’Alí Babà: contes universals.

Cada espai estarà dotat d’una cinquantena de llibres que estaran a disposició, a mode de consulta, per a tots aquells tarraconins que participin a l’Acampada de Contes. A més a més, la decoració serà adequada al lloc. L’objectiu és trobar el millor ambient per endinsar-se a les aventures dels contes proposats.

El grup d’actors i actrius del Club dels Tarraconins, Nins Teatre, s’encarregarà de dinamitzar l’Acampada. I també es comptarà amb la presència de la Nineta i l’Ivori.

Una Acampada de Contes amb molta participació

La Biblioteca Pública de Tarragona, la Biblioteca de Torreforta, Save The Children, Cavall Fort, Abacus, el Departament de Cultura i el de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona s’han volgut sumar a l’Acampada de Contes i han cedit algun dels seus materials perquè els nens i les nenes puguin reclamar els seus drets, llegint llibres.

La Convenció sobre els Drets dels Infants

Aquest any es commemoren els 22 anys d'existència de la Convenció sobre els Drets del Nen. La Convenció sobre els Drets dels Nens és un tractat de les Nacions Unides i la primera llei internacional sobre els drets dels nens i les nenes jurídicament vinculant. Reuneix drets civils, polítics, econòmics, socials i culturals, reflectint les diferents situacions en les que es poden trobar els nens i nenes de tot el món. La Convenció té 54 articles on es reconeix que tots els menors de 18 anys tenen dret al ple desenvolupament físic, mental i social i expressar lliurement les seves opinions.

Ratificada per 192 països, la Convenció sobre els Drets del Nen va suposar una fita, ja que des de la seva aprovació la infància és considerada, no com a objecte de protecció, sinó com a subjecte de ple dret. Un enfocament de desenvolupament basat en els drets de la infància contribueix a que es produeixin les transformacions socials, econòmiques i jurídiques necessàries per a fer del món un lloc més just i habitable.

 

El Club dels Tarraconins se suma a la celebració d’aquest dia amb una Acampada de Contes al Jardí Romà de Tarragona amb l’objectiu de donar a conèixer aquests drets als 9.681 socis actuals que formen part del Club.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta