Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2011 L'Ajuntament destina 1,8 milions d'euros al foment de l'ocupació i al desenvolupament econòmic

L'Ajuntament destina 1,8 milions d'euros al foment de l'ocupació i al desenvolupament econòmic

L'Ajuntament destina 1,8 milions d'euros al foment de l'ocupació i al desenvolupament econòmic

La consellera Lola Herrera afirma que d'aquesta manera es posa "en primera línia la creació de llocs de treball, l’aposta per la formació i el suport a les empreses de la ciutat"
L'Ajuntament destina 1,8 milions d'euros al foment de l'ocupació i al desenvolupament econòmic La consellera Lola Herrera ha presentat els projectes de foment de l'ocupació per al 2011
18/01/2011

L’Ajuntament de Tarragona destinarà enguany més d’1’8 milions d’euros a projectes de desenvolupament econòmic, programes d’orientació i formació per millorar l’ocupació i a la contractació d’aturats. A través del Servei Municipal d’Ocupació, l’Ajuntament de Tarragona ha aconseguit 1.828.180,44 euros  de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu pel desenvolupament de diversos programes i projectes.

La consellera d’Empreses, Formació, Ocupació, Consum i Llicències, Lola Herrera ha explicat: “l’Ajuntament de Tarragona continua posant en primera línia la creació de llocs de treball, l’aposta per la formació i el suport a les empreses de la ciutat”. Els fons obtinguts es destinaran a:

Plans d'ocupació

1.141.000 euros, per a la contractació de 163 persones en situació d’atur.

Suma't - Menors de 25 anys

251.939 euros per formar i orientar a 61 joves en oficis:

 • Comerç i màrqueting,  a l’IES Vidal i Barraquer
 • Electricitat i electrònica, a l’IES Comte de Rius
 • Imatge personal, a l’IES Cal·lípolis
 • Transport i manteniment de Vehicles, a l’IES Pere Martell
 • Hostaleria i Turisme, al Centre Alimentari Mediterrània
 • Fusteria, al Gremi de Fusters

Tots els participants faran 100 hores de formació en matèries instrumentals (idiomes, informàtica...) i un mínim de 280 hores en formació profesional. L’objectiu és facilitar que aquests joves aconsegueixin el certificat de finalització de la ESO i que adquireixin coneixements teòrics i pràctics en un ofici determinat per tal d’ajudar-los a elegir una professió en què desenvolupar la seva carrera laboral.

Reinicia't - Majors de 50 anys

L’SMO contractarà 3 tècnics/es experts en orientació laboral per fer un seguiment exhaustiu a nivell d’orientació i inserció laboral de les 288 persones, majors de 50 anys,  que participaran al programa Reinicia't. L’import atorgat a l’SMO per aquest programa és de 363.120 euros. El programa té una durada de 2 anys i ha de garantir la inserció del 35% dels participants.

Programes de desenvolupament local

El Servei d’Ocupació de Catalunya ha atorgat a l’Ajuntament 72.121 euros pel desenvolupament de diversos projectes que contribuiran a millorar les oportunitats econòmiques i laborals a la ciutat.

En concret es desenvoluparan les següents accions:
 • Estudi socioeconòmic de Tarragona, per obtenir una anàlisi de la situació actual i programar actuacions adequades al territori.
 • Campanya de captació d’inversions per la ciutat
 • Elaboració d’un cens de polígons industrials
 • Posada en marxa de l’Observatori socioeconòmic de Tarragona que contribuirà a l’atracció d’inversions i al disseny de polítiques actives necessàries per Tarragona
 • Organització de la Setmana de l’ocupació
 • I Fira de la Formació Professional i l’Ocupació organitzada conjuntament amb l’Institut Municipal d’Educació.

Totes aquestes accions seran cofinançades per l’Ajuntament i el SOC.

Segells de reconeixement d'administració oberta