Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2011 Tarragona Impulsa assessora 100 persones en situació d'atur procedents del sector industrial

Tarragona Impulsa assessora 100 persones en situació d'atur procedents del sector industrial

Tarragona Impulsa assessora 100 persones en situació d'atur procedents del sector industrial

El programa 'Noves competències, noves ocupacions' ofereix un servei d’assessorament individualitzat a persones en situació d’atur per ajudar-los a adaptar-se a les professions amb més demanda al mercat laboral
17/08/2011

Tarragona Impulsa, l'àrea de l'Ajuntament de Tarragona que ofereix serveis de formació, ocupació i empresa, ha posat en marxa el programa Noves competències,  noves ocupacions, un projecte d'assessorament i formació per a persones aturades procedents del sector industrial.

El conseller de Treball i Activació Econòmica de l’Ajuntament i responsable de Tarragona Impulsa ha manifestat que "els efectes de la crisi econòmica estan provocant un augment considerable de les taxes d’atur en tots els sectors, un d’ells l’industrial, molt important a la nostra ciutat. Així doncs, és fonamental posar en marxa nous mecanismes de millora de la qualificació de les persones per tal que es puguin adaptar als canvis de producció de les empreses i les necessitats de recursos humans".

L’objectiu del programa Noves competències, noves ocupacions és identificar i definir nous perfils professionals i els perfils del futur del sector industrial, així com dissenyar recursos per ajudar a les persones a millorar la seva qualificació professional (especialment treballadors/es en situació d’atur) amb el disseny d’itineraris de formació que els preparin per a perfils professionals amb més demanda al mercat laboral. 

En total, més de cent persones en atur provinents del sector de la indústria es beneficiaran d’aquest projecte. Aquestes persones, pel fet de participar en el programa, realitzen una primera diagnosi, amb l’ajuda d’una nova eina informàtica creada dins el projecte amb aquest objectiu, sobre la situació en què es troben (formació realitzada, experiència laboral, aptituds, habilitats, competències, etc.) i reben una proposta d’itinerari de formació per tal de posicionar-se en el futur amb millors condicions dins del mercat de treball. 

En aquest cas es tracta d'un projecte impulsat per PIMEC amb la col·laboració de 27 entitats de tota Catalunya i 60 empreses del sector industrial català que han incorporat canvis tecnològics o organitzatius per afrontar els reptes de futur. El seu paper és fonamental per identificar els perfils clau d’avui i de demà, les competències associades a aquests perfils i els itineraris de qualificació. El programa Noves competències, noves ocupacions és un projecte subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu, d’acord amb el programa d’ajuts a Projectes Innovadors, regulat per l’Ordre TRE/293/2010.

La implicació de l’Ajuntament de Tarragona en el projecte se centra en la fase de treball de definició dels itineraris de qualificació de les persones que es troben en situació d’atur gràcies a les noves eines creades prèviament.

 

Tarragona Impulsa

Tarragona Impulsa és la nova àrea de l'Ajuntament de Tarragona que ofereix serveis de formació a persones que estiguin treballant o en situació d'atur, orientació laboral i borsa de treball, i assessorament per a la creació i consolidació d'empreses. A més, des d'aquest organisme es desenvoluparan programes de promoció del teixit empresarial.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta