Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2011 Tarragona Impulsa i els IES i centres d'FP de Tarragona posen en marxa el projecte SUMA'T

Tarragona Impulsa i els IES i centres d'FP de Tarragona posen en marxa el projecte SUMA'T

Tarragona Impulsa i els IES i centres d'FP de Tarragona posen en marxa el projecte SUMA'T

El programa està pensat per orientar, formar i dotar d'experiència professional els joves menors de 25 anys a l'atur
Tarragona Impulsa i els IES i centres d'FP de Tarragona posen en marxa el projecte SUMA'T Fotografia del grup d’alumnes d’Hosteleria
31/05/2011

SUMA'T, un programa desenvolupat per Tarragona Impulsa de l'Ajuntament de Tarragona, està pensat per a tots aquells joves menors de 25 anys en situació de fracàs escolar, que no hagin finalitzat l'Educació Secundària Obligatòria i que estiguin inscrits a l'Oficina de Treball com a demandants d'ocupació. El programa actualment compta amb una participació de 61 joves de Tarragona, és pioner a l'Estat i ofereix les eines necessàries per facilitar la inserció laboral dels joves a les empreses. Aquest projecte combina l'orientació, la formació i la posada en pràctica dels aprenentatges assolits pels participants.

En aquesta primera edició, Tarragona Impulsa conjuntament amb els Instituts d'Estudis Secundaris i els Centres de Formació Professional de la ciutat, han posat en marxa 6 cursos: comerç i màrqueting (IES Vidal i Barraquer), electricitat i electrònica (IES Comte de Rius), imatge personal (IES Cal·lípolis), transport i manteniment de vehicles (IES Pere Martell), hostaleria i turisme (Centre Alimentari Mediterrània) i fusteria (Gremi de Fusters). La primera edició del SUMA'T s'ha dut a terme gràcies al compromís i el suport dels diferents centres d'FP i els IES de la ciutat de Tarragona i a la subvenció del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat de Catalunya i del Fons Social Europeu.

El projecte compta amb diferents metodologies per facilitar l'aprenentatge i per orientar els joves de la forma més eficaç. SUMA'T inclou una tutorització i acompanyament a l'inserció, una formació professional i un assoliment de les competències clau per obtenir el graduat d'ESO. A més, tota aquesta formació teòrica es complementa amb un contracte laboral amb salari, que permet als participants posar en pràctica els coneixements assolits en un ambient de treball real.

Tarragona Impulsa

Tarragona Impulsa és el nou organisme de l'Ajuntament de Tarragona que ofereix serveis de formació a persones que estiguin treballant o en situació d'atur, orientació laboral i borsa de treball, i assessorament per a la creació i consolidació d'empreses. A més, des d'aquest organisme es desenvoluparan programes de promoció del teixit empresarial i captació d'inversions.
 

Segells de reconeixement d’administració oberta