Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2011 Tarragona Impulsa ofereix 19 cursos de formació

Tarragona Impulsa ofereix 19 cursos de formació

Tarragona Impulsa ofereix 19 cursos de formació

S’imparteixen de novembre a juny del 2012
Tarragona Impulsa ofereix 19 cursos de formació El tinent d’alcalde de Treball i Activació Econòmica, Javier Villamayor
15/11/2011

El tinent d’alcalde de Treball i Activació Econòmica, Javier Villamayor, ha manifestat en roda de premsa que “des d’aquest mes de novembre i fins al juny del 2012 es desenvoluparan 19 cursos de formació adreçats a persones en atur i que tenen com objectiu millorar les competències professionals i l’ocupabilitat  dels inscrits”.  Els cursos són gratuïts i estan relacionats amb l’informàtica i les comunicacions, l’administració, el comerç i els serveis socioculturals.

Enguany s’han desenvolupat 21 cursos de formació ocupacional amb un total de 320 places de formació i s’han posat en marxa amb una subvenció de 374.000 euros del Servei d’Ocupació de Catalunya, el Fons Social Europeu i el Ministeri de Treball i Immigració.

El 2010 es van impartir 26 cursos per un import de 268.000 euros. La diferència entre l’oferta d’enguany i la del 2010 és que actualment els cursos consten de més hores  i se centren en la professionalització, és a dir, en l’assimilació amb la formació reglada. A més, alguns inclouen la formació necessària per obtenir carnets de la professió vinculada al curs, per exemple, amb el de Tècniques de magatzematge s’aconsegueix el carnet de carretoner i amb el de monitor de lleure s’obté el títol necessari per treballar en esplais i casals.

El tinent d’alcalde, Javier Villamayor, ha afirmat: “actualment considerem prioritari apostar per la formació perquè permet millorar les condicions d’ocupabilitat de les persones que participen en els cursos i contribueix a reorientar els perfils professionals de moltes d’elles que provenen de la construcció i d’altres sectors afectats per la crisi”. També ha manifestat que “l’Ajuntament directament no pot crear llocs de treball, però si contribuir a que les persones que estan a l’atur rebin formació per millorar les seves oportunitats i també treballar per atreure noves inversions a la nostra ciutat”.

Les inscripcions es poden formalitzar a les oficines de Tarragona Impulsa (plaça General Prim, 6).

Actualment, l’Ajuntament ofereix els següents serveis:

  • Orientació laboral al Servei Municipal d’Ocupació i als barris.
  • Programes de formació-orientació (Reinicia’t, SOIL, Suma’t...)
  • Formació ocupacional i contínua
  • Assessorament per a la creació d’empreses
  • Plans d’ocupació
  • Programes de formació-ocupació (cases d’oficis, tallers d’ocupació)

El tinent d’alcalde ha avançat que l’any vinent amb la posada en marxa de la seu de Tarragona Impulsa es podrà ampliar l’oferta formativa.

Per a més informació

 

Segells de reconeixement d’administració oberta