Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2011 Tarragona Impulsa ofereix un programa de reinserció laboral per a 60 persones en risc d'exclusió social

Tarragona Impulsa ofereix un programa de reinserció laboral per a 60 persones en risc d'exclusió social

Tarragona Impulsa ofereix un programa de reinserció laboral per a 60 persones en risc d'exclusió social

L'any passat ja es va celebrar la primera edició d'aquesta iniciativa, en què es van formar 40 persones com a cuidadors/es de persones amb discapacitat i ajudants de cuina de col·lectivitats
Tarragona Impulsa ofereix un programa de reinserció laboral per a 60 persones en risc d'exclusió social Fotografia d’una de les sessions formatives de l’edició anterior del SOIL
12/08/2011

Tarragona Impulsa, l'àrea de l'Ajuntament de Tarragona que ofereix serveis de formació, ocupació i empresa, va activar el dia 27 de juliol el programa SOIL (Servei d'Orientació i Inserció Laboral). Amb aquesta iniciativa d’orientació i formació es podran atendre un mínim de 60 persones amb l'objectiu d'aconseguir la seva reinserció laboral.

El programa SOIL està subvencionat amb 63.949,42 € pel Departament d’Empresa i Ocupació i pel Servei d’Ocupació de Catalunya finançat amb fons procedents de Conferència Sectorial per tal de fomentar les accions destinades a millorar l'ocupabilitat de les persones que es troben en situació d'atur. Totes les persones interessades en participar es poden posar en contacte amb el personal tècnic del programa mitjançant el telèfon 977 296 100 o a l'adreça electrònica tarragonaimpulsa@tarragona.cat.

Els participants del SOIL realitzaran un itinerari d’inserció amb sessions grupals i tutories individualitzades on s'atendran les necessitats personals, durant aquesta fase del programa, els participants també poden realitzar cursos sobre matèries instrumentals (informàtica, català...). En una segona fase, una quarantena de participants, faran formació tècnica-professional en dues especialitzacions: auxiliar de geriatria i ajudant de cuina per a col·lectivitats.

El programa està destinat principalment a dones i a col·lectius en risc d'exclusió sociolaboral i pretén, entre d'altres, oferir nous recursos per realitzar una recerca activa de feina i proporcionar les eines bàsiques per tal de facilitar l'accés al mercat de treball amb les millors condicions possibles.

Segona Edició

La d'enguany serà la segona edició del programa SOIL que es desenvolupa des de l'Ajuntament de Tarragona. La primera edició es va portar a terme durant el segon semestre de 2010 on vint alumnes van acabar la formació del curs de cuidadors/es de persones amb discapacitat i vint més, el curs d'ajudant de cuina de col·lectivitats, tots dos de 90 hores de durada i de 60 hores de pràctiques en centres i entitats de la ciutat.

Segells de reconeixement d’administració oberta