Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2011 Tarragona Impulsa posa en marxa Reinicia't, el programa de suport a la inserció laboral de majors de 50 anys

Tarragona Impulsa posa en marxa Reinicia't, el programa de suport a la inserció laboral de majors de 50 anys

Tarragona Impulsa posa en marxa Reinicia't, el programa de suport a la inserció laboral de majors de 50 anys

Els cursos que s'ofereixen són: operari/ària de magatzem, zelador/a sanitari/ària i instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes
11/05/2011

L'Ajuntament de Tarragona, a través del seu nou organisme Tarragona Impulsa, ha posat en marxa el programa d’orientació, formació i inserció laboral: Reinicia't. L'objectiu d'aquest programa és la inserció laboral de les persones treballadores majors de 50 anys que es troben en situació d'atur. Reinicia't està concebut en dues fases; en una primera els participants realitzen sessions d'orientació laboral i, en la segona, una formació tecnicoprofessional opcional.

L'orientació laboral consta de diferents activitats individuals i grupals, on l'element principal és la interacció entre les persones per poder compartir coneixements i experiències. En aquestes sessions es treballaran les eines per millorar l'ocupació, emprant també les noves tecnologies en la recerca activa de feina. En una segona fase del programa s'ofereixen pràctiques a empreses.

En aquesta edició els cursos que s'ofereixen són: operari/ària de magatzem (260 h), zelador/a sanitari/ària (300 h) i instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes (470 hores). Reinicia't és un programa gratuït ja que està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, el Fons Social Europeu i l'Ajuntament de Tarragona.

Per poder activar el programa Reinicia't, Tarragona Impulsa ha contractat 3 tècnics/es experts en orientació laboral per fer un seguiment exhaustiu i individualitzat de les 240 persones que hi participaran. El programa té una durada de 2 anys, dividit en dues fases i té com a objectiu aconseguir que, com a mínim, el 35% de les persones participants s’insereixin de nou al mercat laboral.

Totes les persones interessades en participar al programa Reinicia't poden trobar més informació al website http://tarragonaimpulsa.tarragona.cat. També es poden posar en contacte amb Tarragona Impulsa al telèfon 977 24 36 09 o a les seves oficines: Pl. General Prim, 6. 43001. Tarragona.

Tarragona Impulsa

Tarragona Impulsa és el nou organisme de l'Ajuntament de Tarragona que ofereix serveis de formació a persones que estiguin treballant o en situació d'atur, orientació laboral i borsa de treball, i assessorament per a la creació i consolidació d'empreses. A més, des d'aquest organisme es desenvoluparan programes de promoció del teixit empresarial i captació d'inversions. Fins ara, l'Ajuntament de Tarragona exercia les competències de promoció de l'ocupació local i de dinamització del teixit empresarial a través del Servei Municipal d'Ocupació i el Viver d'empreses Pau Delclòs. Però, la relació cada cop més estreta entre ocupació, formació, autoocupació i teixit empresarial, l'aparició de nous sistemes i fórmules pel seu desenvolupament i els canvis socioeconòmics han fet necessari que l'Ajuntament de Tarragona es doti d'un organisme competent per impulsar i desenvolupar amb capacitat i coherència aquestes polítiques.

Segells de reconeixement d’administració oberta