Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2012 El Servei Municipal d'Ocupació desenvolupa dos programes especials d'orientació i inserció laboral per a veïns de Campclar que es troben en situació d'atur

El Servei Municipal d'Ocupació desenvolupa dos programes especials d'orientació i inserció laboral per a veïns de Campclar que es troben en situació d'atur

El Servei Municipal d'Ocupació desenvolupa dos programes especials d'orientació i inserció laboral per a veïns de Campclar que es troben en situació d'atur

L’objectiu dels programes és incidir especialment en les necessitats laborals de les persones del barri
El Servei Municipal d'Ocupació desenvolupa dos programes especials d'orientació i inserció laboral per a veïns de Campclar que es troben en situació d'atur Activitat a l'aula d'informàtica
05/03/2012

Dins el projecte Treball als barris, finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu, el Servei Municipal d’Ocupació de l’Ajuntament de Tarragona ha posat a disposició dels ciutadans de Campclar que es troben a l’atur, dos programes amb els quals s’atén als usuaris de forma personalitzada i se’ls dissenya un itinerari d’inserció laboral que inclou formació, orientació laboral i suport en la recerca de feina.

L’objectiu és incidir especialment en les necessitats laborals de les persones del barri, millorant les condicions d’ocupabilitat dels aturats/des amb més dificultat per reinsertar-se al mercat de treball, tot per millorar les condicions de vida dels habitants del barri de Campclar i la seva zona d'influència, així com per garantir la cohesió social en aquest territori. 

Cadascun dels programes s’adreça a uns col·lectius determinats. En concret, un dels programes, en el que hi treballen dos tècnics d’inserció laboral, es dirigeix a persones amb dificultats especials, que poden estar en risc d’exclusió social com ara joves, dones, persones nouvingudes, aturats de llarga duració, etc.
El segon programa és el de foment de la igualtat d'oportunitats home/dona en el mercat de treball. Hi treballa una tècnica d’inserció laboral i coordina dues línies d’actuació: dispositius d’inserció laboral adreçats a les dones amb més dificultats d’accés al món laboral i accions innovadores d’acompanyament i seguiment a la inserció.

S’ofereix orientació i formació en igualtat d’oportunitats, en competències bàsiques (idioma, coneixement de l’entorn, noves tecnologies) i personals (millora de l’autoestima), organització de tallers i altres. Dins d’aquest programa es durà a terme una formació de suport domiciliari i alimentació familiar, on també obtindran el títol de manipulació d’aliments.

En total, unes 400 persones de Campclar i la seva zona d’influència podran beneficiar-se d’aquests programes que els ajudaran a millorar el seu perfil professional i les seves capacitats, cosa que facilitarà la seva inserció al mercat de treball.
 

Segells de reconeixement d’administració oberta