Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2012 Els Centres Cívics ofereixen 69 cursos monogràfics amb 940 places

Els Centres Cívics ofereixen 69 cursos monogràfics amb 940 places

Els Centres Cívics ofereixen 69 cursos monogràfics amb 940 places

Les inscripcions es podran fer a partir del dilluns 16 de gener
Els Centres Cívics ofereixen 69 cursos monogràfics amb 940 places El tinent d'alcalde, Javier Villamayor, durant la presentació dels cursos. Foto: Jaume Omella
12/01/2012

El tinent d’alcalde d’Activació Econòmica i Centres Cívics, Javier Villamayor, ha presentat aquest dijous en roda de premsa els cursos monogràfics que s’impartiran durant el primer semestre d’enguany en els cinc centres cívics de la ciutat. Són 69 monogràfics amb un total de 940 places, que s’afegeixen a les activitats que ja es desenvolupen habitualment.

Javier Villamayor ha manifestat que “els centres cívics tenen una funció de cohesió ciutadana. D’una banda, perquè tenen en compte les propostes i suggeriments dels usuaris i, d’altra, per la creixent mobilitat entre els barris i això fa possible que hi pugui participar tothom. Els centres no són del barri, sinó de la ciutat i qualsevol tarragoní o tarragonina pot assistir a qualsevol dels centres”.

El tinent d’alcalde ha afirmat que “amb austeritat econòmica, creiem que s’han de promoure activitats d’interès social, cultural, de lleure i de qualitat i ho fem fomentant la gestió participativa dels equipaments i programant activitats obertes a tothom”.

Cursos monogràfics

Els 69 tallers monogràfics que es prolongaran fins el mes de juny, es poden agrupar per les temàtiques següents:

 • De les noves tecnologies s’ofereixen 12 monogràfics, dels quals cal destacar el de Photoshop i un curs de fotografia social i retrat.
 • Per treballar l’expressió artística s’han programat 9 monogràfics, els que es faran per primera vegada són: el de Roses de Sant Jordi, Bijuteria amb pell natural, Art floral i fengshui “Shin Yong”.
 • En l’apartat d’habilitats se n’han programat 12. Hi haurà un taller de reutilització de residus, un de manteniment bàsic del vehicle i una masterclass de gintònics, entre d’altres.
 • L’àmbit de disciplines físiques constarà de 15 cursets: Salsa, Dansa del ventre, Tai-txi, etc.
 • Les sortides fotogràfiques es tornaran a fer, ja que l’any passat van tenir molt d’èxit de participació, i estan relacionades amb el projecte Camins de Tarragona per conèixer l’Anella Verda.
 • Pel que fa als idiomes s’ofereixen 6 idiomes diferents, amb les novetats del Xinès i el Rus.
 • També hi haurà 9 monogràfics de cuina en les especialitats de: Cuina d’estiu, familiar, una tarda afruitada, etc.

D’altra banda, en els halls dels centres cívics es presentaran quatre exposicions, entre les quals es podran veure les fotografies realitzades pels alumnes que van realitzar als cursos de fotografia de l’any passat.

Tota la informació es pot consultar a la web municipal centrescivics.tarragona.cat o personalment en qualsevol dels Centres Cívics.

Les inscripcions començaran dilluns dia 16, a les 9 del matí, i s’efectuaran per rigorós ordre d’arribada a la “Carpeta ciutadana “ de la web de l’Ajuntament i es confirmaran un cop rebut l’ ingrés de les taxes corresponents. Hi ha un 50% de descompte per a aturats i pensionistes.

Enguany s’han programat 15 cursos més que l’any passat, el que ha significat un increment de 145 places.

Altres activitats

A més a més de la novetat dels tallers monogràfics, en els centres cívics es continuen desenvolupant les activitats habituals per a infants, joves, adults i gent gran, que van per exemple, des del ioga, la gimnàstica i el teatre per a la gent gran fins al taikeondo o el reforç escolar per a joves. També s’ofereix el servei de ludoteca, per a diferents edats, des de nadons fins a joves de 12 anys, fent-ho extensiu a les seves famílies.

Algunes xifres

Durant el primer semestre d’enguany, la Xarxa de Centres Cívics oferirà 4.515 places per activitats, distribuïdes de la forma següent:

 • 69 monogràfics, 940 places.
 • 32 activitats infantils, 485 places.
 • 5 ludoteques obertes de dilluns a divendres de 17 a 20 h, amb un total de 500 places
 • 131 activitats per adults,1870 places.
 • 26 activitats per a joves, 420 places.
 • 15 activitats per a gent gran, 300 places.

El pressupost de tot plegat pels primers sis mesos de l’any és de 123.580 €, el mateix que l’any passat.
 

Segells de reconeixement d’administració oberta