Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2012 Finalitza el cicle formatiu per a la creació i gestió d'empreses del Viver d'empreses municipal

Finalitza el cicle formatiu per a la creació i gestió d'empreses del Viver d'empreses municipal

Finalitza el cicle formatiu per a la creació i gestió d'empreses del Viver d'empreses municipal

El cicle ha constat de 7 sessions formatives que, en total, han suposat 24 hores de formació en diferents aspectes relacionats amb la creació i gestió d'empreses. Hi han participat de forma estable 17 persones que estan ara mateix posant en marxa el seu propi negoci.
Finalitza el cicle formatiu per a la creació i gestió d'empreses del Viver d'empreses municipal Sessió formativa del 18 de juny
18/06/2012

Durant els mesos de maig i juny, al Viver d'empreses municipal s'han desenvolupat 7 sessions formatives que han configurat un itinerari formatiu sobre coneixements bàsics per a la creació i gestió d'empreses.

S'han tractat temes imprescindibles relacionats amb la gestió financera, la comercial, el coneixement del mercat o la fiscalitat i tributació dels diferents tipus de negoci.

També s'han estudiat temes pels quals la situació actual fa que hi hagi més interès com són la gestió d'impagats, la Llei de Protecció de Dades i la Llei de Serveis de la Societat de la Informació o la legislació i protecció social que afecta als empresaris individuals, els autònoms.

D'aquesta forma, els emprenedors han rebut formació variada i integral que els ajudarà a posar en marxa la seva empresa i donar els primers pasos amb més coneixements i seguretat.

El Conseller de Treball, Activació econòmica i Joventut de l'Ajuntament de Tarragona, el Sr. Javier Villamayor, ha declarat que la seva àrea  aposta per oferir als emprenedors eines i recursos, com la formació i l'assessorament, que els ajudin en el procés de creació de les seves empreses i durant la fase de consolidació. En paraules del conseller: "Es tracta de contribuir a la creació de noves empreses en les condicions òptimes per garantir la seva permanència en el mercat".

L'experiència del Viver indica que la majoria dels emprenedors coneixen molt bé el seu ofici i són professionals del servei o producte que volen comercialitzar però tenen mancances en aspectes relacionats amb la gestió d'un negoci, cosa que és molt normal ja que no s'han format per ser comptables ni juristes. Però, a l'hora d'obrir un negoci propi hi ha elements bàsics sobre fiscalitat, gestió financera o màrqueting que s'han de conèixer. L'objectiu d'aquest cicle ha estat precisament aquest, donar a conèixer aquests elements que són del tot imprescindibles.

Nou cicle al setembre

Com que el Viver aposta per oferir aquest servei formatiu als emprenedors de forma permanent, a partir del 28 de setembre comença un nou cicle que s'allargarà fins el 27 de novembre, on s'introduiran també temes relacionats amb l'ús d'internet com a mitjà per vendre o la internacionalizació d'empreses.

Segells de reconeixement d’administració oberta