Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2012 L'Ajuntament valora positivament el Parc de Nadal

L'Ajuntament valora positivament el Parc de Nadal

L'Ajuntament valora positivament el Parc de Nadal

Destaca el paper de les associacions, entitats, empreses i voluntaris com a factor clau de l’èxit d’aquesta edició
L'Ajuntament valora positivament el Parc de Nadal Detall del pessebre gegant creat per 600 nens i nenes al Parc. Foto: Club dels Tarraconins
04/01/2012

 Aquest dimarts 3 de gener el Parc de Nadal ha tancat les seves portes després de 9 dies instal·lat al recinte firal del Palau de Congressos. El tinent d’alcalde de joventut, Javier Villamayor, ha destacat que “l’edició d’enguany ha estat marcada per la implicació i la solidaritat de les més de 40 entitats i empreses participants, així com del personal que hi ha treballat, que ha estat clau per dur endavant aquesta activitat, que ha experimentat una reducció pressupostària del 75% respecte del 2010”.

Des de l’Ajuntament de Tarragona, organitzador del Parc a través del Club dels Tarraconins (que per primer cop s’ha posat al capdavant del projecte), es vol agrair i posar en valor aquest esforç col·lectiu sense el qual no s’haurien aconseguit els bons resultats i la bona valoració obtinguda per part de les famílies.

Aquesta col·laboració s’ha traduït en:

  • Totes les empreses i entitats que han ofert tallers durant aquests 9 dies ho han fet sense cap cost per a l’Ajuntament.
  • El 70% del personal que ha treballat al Parc ho ha fet sense remuneració econòmica, gràcies a la col·laboració de voluntaris del centre obert “Som-hi tots” de Cáritas, monitors en pràctiques de l’Escola de l’Esplai i escola EFAC i premonitors del curs de l’Espai Jove Kesse. També han estat treballant al parc tres voluntaris amb discapacitat psíquica, fet que posa de manifest el caràcter integrador del parc.

 

El tracte humà, l’aspecte més valorat

El Parc ha recollit la valoració dels assistents a través d’una enquesta de satisfacció que ha fet palès que l’aspecte més ben valorat del Parc ha estat el tracte humà i l’atenció dels monitors cap als infants, que han qualificat de molt personalitzada, malgrat l’afluència de gent.

També ha estat molt ben acollit el nou servei per a nadons (un espai habilitat dins del Parc amb canviadors, microones, cadires i aparcament de cotxets). Aquest servei ha format part de l’aposta per incrementar els serveis a les famílies, que també ha inclòs un guardaroba i un punt d’informació, a més de la gratuïtat de l’autobús durant dies no lectius, amb la Targeta de Transport per a Escolars. Un aspecte a millorar en futures edicions serà el nombre d’abonaments disponibles.

 

El Club dels Tarraconins i el Nadal, protagonistes

La participació del Club dels Tarraconins en l’organització del Parc per primer cop ha marcat l’esperit d’aquesta edició, que s’ha tematitzat amb els diferents elements i personatges que configuren l’univers “tarraconí”. Val a dir que el Club dels Tarraconins té una forta presència a la ciutat, amb gairebé 10.000 socis, un centenar dels quals s’hi han sumat a través del punt d’informació del Parc.

Una altra novetat és que el Nadal ha estat protagonista, ja que s’han organitzat diferents activitats relacionades amb les seves tradicions, entre les quals destaca el pessebre gegant construït per més de 600 nens i nenes.

Les novetats han estat, de fet, protagonistes de l’edició, ja que dels 33 tallers que s’oferien al Parc, 21 eren nous. A més, per primer cop s’ha fet una gimcana d’endevinalles, la GIMCALADAN, que ha comptat amb la participació de més de 70 nens, 5 dels quals aniran a rebre els Reis Mags junt amb les autoritats després que ahir es realitzés el sorteig entre els participants que l’han resolt correctament.

D’aquests 33 tallers, els que han rebut més afluència de públic han estat els següents:

  1. Inflables de la Colla Jove Xiquets de Tarragona i El Club dels Tarraconins
  2. Ludoteques dels Centres Cívics
  3. ‘Crea la teva xapa!’, amb la col·laboració de Tarragona Ràdio
  4. ‘Un mar de peixos’, del Museu del Port
  5. ‘Christmas Decorations’, organitzat per Jigsaw, amb la particularitat que la llengua vehicular del taller és l’anglès

 

El total de visitants ha estat de 20.000 i el dia amb més afluència de públic ha estat el 3 de gener amb 3.002 visitants.

L’Ajuntament considera la dada positiva, tenint en compte que enguany el Parc ha obert un dia menys, que les atraccions de la fira han estat de pagament i que s’ha complementat l’oferta d’activitats nadalenques amb el Casal Kesse, destinat a un públic jove que habitualment assisteix al Parc.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta