Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2012 L'Espai Jove Kesse acull la jornada "Creació d'espais joves interculturals"

L'Espai Jove Kesse acull la jornada "Creació d'espais joves interculturals"

L'Espai Jove Kesse acull la jornada "Creació d'espais joves interculturals"

L'Ajuntament de Tarragona, conjuntament amb la Fundació Casal l'Amic, coorganitzen una jornada pràctica dedicada al fet intercultural en l'educació del lleure.
L'Espai Jove Kesse acull la jornada "Creació d'espais joves interculturals" Cartell de les Jornades
21/11/2012

 

La jornada se celebrarà el proper divendres 23 de novembre a les 9.30 hores.  S’hi plantejarà, entre altres aspectes, de quina manera es planifiquen a la ciutat accions d’intervenció lúdiques i de sensibilització que transformin els espais joves i de carrer, en contextos òptims i reals a la construcció d’iniciatives de trobada entre joves de diferents comunitats culturals i socials.

La jornada “Creació d’espais joves interculturals” comptarà amb la presència del conseller de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona, Javier Villamayor, i el director de la Fundació Casal l’Amic, Jordi Collado. Ells dos seran els encarregats d’obrir la jornada amb l’exposició actual sobre les línies d’acció i les polítiques locals que responen al trinomi joventut, immigració i educació no formal.

A continuació es donarà pas a la ponència marc “El projecte intercultural en temps de crisi: el paper clau dels joves” a càrrec de Miquel Àngel Esssomba, professor de la UAB i coordinador de la Xarxa Europea SIRIUS sobre immigració educació. En la mateixa línea, el sociòleg i membre del grup de recerca Ànalisi Social i Organitzativa de la URV, David Dueñas, presentarà l’estudi “Joves d’origen immigrant a Catalunya. Necessitats i demandes: una aproximació sociològica” des de la perspectiva de l’oci i el lleure.

El segon bloc del matí aportarà cinc experiències pràctiques d’intervenció de la mà de l’Associació per la Cooperació, la Inserció Social i la Interculturalitat; la Fundació Casal l’Amic; la Fundació SER.GI; Casals de Joves de Catalunya; i la regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Lleida. A la tarda s’establiran tres grups de treball segons els següents àmbits: activitats i espais d’oci; espais de participació social; i canals i circuits de comunicació per i entre joves.

Aquesta activitat és gratuïta i s’emmarca en el cicle d’activitats de tardor Interdiálogos amb el finançament del Ministerio de Empleo y Seguridad Social. El volum d’actes, sessions formatives, tallers, cursos i activitats arriben a més de 70 propostes.

Horari
De 9.30 a 14.00 h i de 16.00  a 18.00 h.

Més informació i inscripcions: a www.tarragonajove.org / joventut@tarragona.cat o a l’Espai Jove Kesse (C/ Sant Antoni Maria Claret 12-14); tel. 977 296 251.

Podeu concultar aquí el cartell/programa de la jornada.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta