Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2012 Paco Roca pronunciarà una xerrada a l'Espai Jove Kesse

Paco Roca pronunciarà una xerrada a l'Espai Jove Kesse

Paco Roca pronunciarà una xerrada a l'Espai Jove Kesse

El Premi Nacional de Còmic i Goya d’Animació 2012 amb la pel·lícula 'Arrugas' parlarà de la seva obra
Paco Roca pronunciarà una xerrada a l'Espai Jove Kesse Imatge de l'il·lustrador Paco Roca.
27/04/2012

 

Dimecres 2 de maig a les 19 hores, a l’Espai Jove "Kesse", Paco Roca, Premi Nacional de Còmic i guanyador del premi Goya d’Animació 2012, pronunciarà una conferència sobre la seva obra L’hivern del dibuixant. L’accés és gratuït.

L’hivern del dibuixant és un homenatge que Paco Roca fa a tots aquells dibuixants que li van fer estimar els còmics i li van donar ganes de voler-se dedicar a explicar històries. L’obra va rebre el premi al millor àlbum i millor guió en el saló del còmic de Barcelona i Madrid i també el premi al millor autor estranger en el festival de Treviso (Itàlia).

A continuació, a les 20.30h a la Sala 8 i Mig d’Ocine – Les Gavarres es presentarà la pel·lícula Arrugas, basada en un còmic de Paco Roca que va guanyar el premi Goya d’Animació 2012. Arrugas és un llargmetratge animat amb una durada de 90 minuts dirigit per Ignacio Ferreras. La història està ambientada en un geriàtric i gira al voltant de l’amistat entre dos homes d’edat avançada, un d’ells en les primeres etapes de la malaltia de l’alzheimer.


Aquesta activitat forma part de la programació del Primavera Jove 2012 i és una proposta del Club de Còmics i Associació Ariadna amb el suport de la conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona i la Biblioteca Pública de Tarragona.


Paco Roca va néixer a València el 1969, com a il·lustrador ha fet tot tipus de treballs, des de publicitaris a editorials, passant també pel món de la premsa. Ha efectuat esquetxos i capçaleres per programes de televisió i, el 2007, va realitzar el còmic Arrugas, que ha obtingut nombrosos premis. Recentment ha col·laborat com a guionista i dissenyador de personatges per a la seva adaptació al cinema. Els darrers anys també està fent tallers i xerrades arreu del món sobre el seu treball.

Segells de reconeixement d’administració oberta