Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2012 Presentada l'oficina de suport a l'inversor "INVEST IN TARRAGONA"

Presentada l'oficina de suport a l'inversor "INVEST IN TARRAGONA"

Presentada l'oficina de suport a l'inversor "INVEST IN TARRAGONA"

L’objectiu de l’oficina és assessorar i acompanyar de forma pràctica en totes les qüestions relatives a la implantació de noves empreses a Tarragona, tant des de la vessant empresarial com des de l’àmbit personal
Presentada l'oficina de suport a l'inversor "INVEST IN TARRAGONA" Foto: Mauri
04/07/2012

 

Per facilitar l’arribada a Tarragona de noves empreses, s’ha estructurat l’Oficina de Suport a l’Inversor. La presentació d’aquest servei ha anat a càrrec de Javier Villamayor, tinent d’alcalde Treball i Activitat Econòmica de l’Ajuntament de Tarragona, conselleria de la qual depèn aquesta oficina; Montserrat Pascual, responsable de projecció exterior i del Doctor Jaume Gené, titular de l’àrea de comercialització  de Mercats de la URV.

L’objectiu de l’oficina és assessorar i acompanyar de forma pràctica en totes les qüestions relatives a la implantació de noves empreses a Tarragona, tant des de la vessant empresarial com des de l’àmbit personal; Informar sobre les localitzacions disponibles, ja siguin industrials, comercials o d’oficines; oferir suport en la tramitació administrativa i posar temporalment a disposició de les empreses un espai de cortesia en el Viver d’Empreses mentre es realitzin els tràmit previs a la implantació. “Aquest espai ha de ser una mena de camp base gratuït per facilitar els contactes i les reunions de manera que faci encara més atractiva la proposta d’establir-se a Tarragona” ha comentat Javier Villamayor, tinent d’alcalde Treball i Activitat Econòmica.

La confidencialitat, les solucions a mida, el coneixement de les necessitats de les empreses i un únic interlocutor amb l’administració local són el valor afegit d’aquesta oficina dirigida a inversors i empresaris de fora.

L’Oficina de Suport a l’Inversor, amb la voluntat d’optimitzar tots els recursos, treballarà coordinadament amb les institucions que tenen contacte amb les empreses (CEPTA, Cambra de Comerç, Generalitat –Acc10-, Estat,...), aprofitant les missions ja siguin directes o inverses, i els contactes per donar a conèixer la potencialitat de Tarragona. “L’oficina s’ha creat amb criteris de màxima austeritat, per reduir costos, sense renunciar a l’efectivitat; en aquests moments ja està treballant sobre demandes concretes. A més, és un imperatiu cabdal per aprofitar la projecció de Tarragona a partir dels Jocs del Mediterrani del 2017”,  ha afegit Villamayor.

Per tot això, s’han editat diverses eines que expliquen la potencialitat de la ciutat: Dossier “Tarragona una ciutat per invertir i viure”, “Tarragona en xifres” i el web Invest in Tarragona http://invest.tarragona.cat.

OFICINA DE SUPORT A L’INVERSOR

Conselleria de Treball, Activació Econòmica i Joventut
Ajuntament de Tarragona
Rambla Nova, 59
Tel. 00 34 977 296 266

EINES

  • Dossier: “Tarragona una ciutat per invertir i viure”

El dossier “Tarragona una ciutat per invertir i viure” és la carta de presentació de la ciutat per captar noves empreses de l’exterior. Explica com és Tarragona i quines són les principals raons per invertir-hi: una ubicació privilegiada, comunicada, activa, amb creixement industrial i generació d’energia, una ciutat olímpica etc.

La difusió és en format electrònic. Com es tracta d’un material genèric s’han imprès 2.000 exemplars en català, castellà i anglès.

També s’edita en tres formats digitals més. Dos d’ells ja estan realitzats :xinès /anglès / castellà i rus / anglès / castellà, i el tercer àrab / anglès / castellà s’està treballant. Aquestes versions estaran disponibles a la web i s’editaran en paper si és precís. El repartiran totes les oficines exteriors de la Generalitat i del ministeri, a les ambaixades i oficines exteriors de Catalunya, a les missions empresarials realitzades per la Cambra de Comerç, la CEPTA o altres entitats i empreses d’inversió.

  • “Tarragona en xifres”

Argumenta les raons del dossier amb xifres exhaustives de població, activitat econòmica, comunicacions, capital humà, activitat industrial, exportacions, comerç, turisme, qualitat de vida, sanitat, cultura, esports, etc. Presenta un retrat de la nostra realitat socioeconòmica que aglutina la informació d’observatoris existents i conté més de 100 taules i gràfics amb dades estadístiques.

Totes les edicions, llevat de la catalana, són en format electrònic.

Aquest web és una plataforma de difusió que remarca els motius principals per escollir la ciutat per invertir i viure, que inclou totes les publicacions editades, els serveis que l’oficina de suport a l’inversor ofereix i un contacte directe. Empra els idiomes català, castellà i anglès, però a través de baners s’informarà de les publicacions a disposició dels potencials inversors en xinès, rus i àrab.

Hi destaquen les 8 raons per escollir Tarragona, i tant a través del carrusel d’imatges com en el índex, et trasllada al detall de cada motiu amb els mateixos arguments editats en el dossier Tarragona. Cada raó està distribuïda en una pàgina on a més de tenir la informació genèrica també es pot baixar la informació socioeconòmica d’aquest punt.

S’hi penjaran en pdf totes les publicacions editades amb les seves versions. Actualment tenim la publicació “Tarragona – una ciutat per invertir i viure” en diverses llengües. El “Tarragona en xifres” està ja en les versions en català i en castellà i properament estarà també en anglès. Aquesta web serà una plataforma viva que actualitzarà els continguts constantment.

Segells de reconeixement d’administració oberta